Cum să porneşti maşina corect pe frig, conform sfaturilor lui Titi Aur. Greşeala făcută de foarte mulţi şoferi

În fața provocărilor unui început de zi în frig intens, mulți șoferi se întreabă cum să își pornească mașinile în mod corespunzător. Ttit Aur, specialistul în conducere defensivă, oferă sfaturi prețioase despre cum poți să-ți protejezi mașina și să maximizezi performanța motorului în sezonul rece.

27 ian. 2024, 10:26
Cum să porneşti maşina corect pe frig, conform sfaturilor lui Titi Aur. Greşeala făcută de foarte mulţi şoferi
Cum să porneşti maşina corect pe frig, conform sfaturilor lui Titi Aur. Greşeala făcută de foarte mulţi şoferi

Cum să porneşti maşina corect pe frig, conform sfaturilor lui Titi Aur. Şoferii se confruntă cu o adevărată provocare atunci când trebuie să pornească maşina în condiții de frig intens, mai ales dacă nu cunosc lucrurile pe care nu ar trebui să le facă niciodată într-o astfel de situație.

Greșeala comună la pornirea mașinii pe frig: „Cea mai dăunătoare mișcare”

Într-un interviu acordat recent, Titi Aur a evidențiat greșeala comună pe care o fac mulți șoferi la pornirea mașinii în condiții de frig. „Asta este cea mai dăunătoare mișcare”, a subliniat specialistul, referindu-se la accelerarea bruscă și supraturarea motorului. El explică că această practică poate duce la o uzură accelerată a motorului și la consum sporit de combustibil.

Citeşte şi: Greșeala uriașă pe care o fac șoferii pe timp de iarnă. Titi Aur: ”Ajungi să pierzi mașina de sub control”

Recomandări pentru o pornire eficientă în sezonul rece

Titi Aur nu susține niciuna dintre teoriile extreme referitoare la pornirea mașinii înainte de a pleca la drum. El sugerează că, pornind mașina și conducând-o cu grijă, evitând supraturarea, motorul se va încălzi mai rapid decât lăsându-l să funcționeze la relanti. Astfel, perioada de mers la rece este mai scurtă, iar uzura motorului este redusă.

Temperatura ideală pentru motor în sezonul rece

Dezbaterile dintre specialiști privind temperatura ideală la care ar trebui să funcționeze motorul rămân împărțite. Titi Aur sugerează că pornirea mașinii și condusul acesteia cu atenție sunt mai importante decât așteptarea până când temperatura motorului atinge anumite grade. Evită accelerarea bruscă și menține un regim de conducere prudent pentru o performanță optimă.

Citeşte şi: Titi Aur explică ce trebuie să facă șoferii în condiții de vreme extremă: ”Sunt foarte mulți care la cea mai mică patinare se sperie și nu mai știu ce să facă și blochează drumul”

Sfaturi suplimentare pentru vremea rece

Pentru a asigura o pornire fără probleme în sezonul rece, iată câteva sfaturi utile:

  • folosește ulei de motor potrivit pentru iarnă: optează pentru un ulei de motor adecvat condițiilor de iarnă, care facilitează pornirea la temperaturi scăzute;
  • verifică bateria: o baterie în stare bună este esențială în condiții de frig. Înlocuiește bateria dacă aceasta are o capacitate redusă;
  • folosește un antigel corespunzător: asigură-te că ai un antigel potrivit pentru iarnă pentru a proteja sistemul împotriva înghețului;
  • evită accesoriile inutile: redu utilizarea accesoriilor înainte de a porni mașina pentru a nu solicita excesiv bateria.

Pentru probleme persistente cu pornirea mașinii în condiții de frig, se recomandă consultarea unui mecanic pentru o verificare detaliată a sistemului de pornire și a bateriei. Prin adoptarea acestor practici, vei asigura o funcționare eficientă a mașinii tale în sezonul rece.