Cum să pregătești cel mai delicios file de somon cu cartofi dulci! Rețeta de lux la bani puțini care îți salvează cina

Dacă te întrebi ce să mai gătești și ai rămas în pană de idei, avem pentru tine o propunere care o să îți salveze o grămadă de timp. Iată o rețetă delicioasă de file de somon cu cartofi dulci.

14 feb. 2024, 22:55
Cum să pregătești cel mai delicios file de somon cu cartofi dulci! Rețeta de lux la bani puțini care îți salvează cina
Cum să pregătești cel mai delicios file de somn cu cartofi dulci! Rețeta de lux la bani puțini care îți salvează cina

Dacă dorești să îți impresionezi partenerul în seara de Dragobete, dar nu ai nicio idee despre ce fel de mâncare să pregătești, îți recomandăm să încerci rețeta simplă de file de somon la cuptor însoțit de sparanghel și cartofi dulci. Este o opțiune delicioasă potrivită pentru Dragobete. Mai jos găsești lista de ingrediente necesare și modul de preparare detaliat!

Citește și: Trucul pentru cel mai suculent somon la airfryer. E crocant la exterior și zemos la interior!

Această rețetă de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci este simplă și necesită doar câteva ingrediente. Este o alegere perfectă pentru a celebra seara de Dragobete. Iată cum poți să pregătești această mâncare delicioasă în doar câțiva pași simpli!

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon, de aproximativ 150 g fiecare
  • 1 legătură de sparanghel, tăiat la jumătate
  • 2 cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • suc de lămâie
  • opțional: frunze de pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la temperatura 200 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecă cartofii dulci cubulețe cu o lingură de ulei de măsline, usturoi mărunțit, cimbr uscat, sare și piper, până când cartofii sunt bine acoperiți.

Așează cubulețele de cartofi dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Transferă tava în cuptor și coace timp de aproximativ 15 minute. După 15 minute, scoate tava din cuptor și adaugă fileurile de somon și bucățile de sparanghel. Stropește-le cu restul de ulei de măsline, sare și piper în funcție de gust.

Întoarce fileurile de somon pentru a se glăji uniform și pentru a asigura o coacere uniformă. Pune tava înapoi în cuptor și continuă să coace timp de aproximativ 10-12 minute sau până când somonul este gătit și sparanghelul este crocant.

Când este gata, scoate tava din cuptor și lasă puțin să se răcească. Servește fileurile de somon calde alături de sparanghel și cartofi dulci, stropite cu sucul de lămâie și decorate cu frunze de pătrunjel, dacă dorești. Poftă bună!

Citește și: Care este peştele pe care trebuie să îl consumi în Postul Crăciunului! Este la fel de sănătos ca somonul, dar e de zece ori mai ieftin