Cum să prelungești durata bateriei la smartphone. Trei trucuri pe care ar trebuie să le știe orice utilizator de iPhone sau Android

Toți posesorii de smartphone, fie iPhone sau Android, pot să prelungească instant durata de viață a bateriei folosind câteva trucuri inteligente.

12 nov. 2022, 22:09
Cum să prelungești durata bateriei la smartphone. Trei trucuri pe care ar trebuie să le știe orice utilizator de iPhone sau Android

Cu cât un smartphone ‘îmbătrânește’, cu atât bateria va rezista din ce în ce mai puțin. E problema cu care se confruntă cei mai mulți utilizatori de smartphone-uri. Însă există, totuși, niște trucuri care pot ajuta la prelungirea duratei de viață.

Chiar dacă sunteți un utilizator de smartphone de multă vreme este posibil să fi ratat unele dintre acestea. E important să știți cât mai multe astfel de trucuri pentru a obține cea mai bună performanță a telefonului.

Nu-ți expune smartphone-ul la temperaturi extreme

Dacă telefonul se încălzește sau se răcește prea mult, bateria va avea de suferit. Ea devine suprasolicitată și, astfel, i se scurtează durata de viață. Nu e indicat să lăsați telefonul în mașină sau afară prea multă vreme, indiferent de anotimp.

Citește și Vești bune pentru utilizatorii Apple! iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Fără încărcare rapidă

Un alt lucru de evitat ar fi încărcarea rapidă. Chiar dacă, da, te poate scoate din multe încurcături, mai ales atunci când ești pe fugă, e de preferat să nu faci asta prea des. Încărcarea rapidă degradează într-un ritm mult mai accelerat bateria telefonului. Cu cât încărcarea se face mai lent, cu atât smartphone-ul va avea o viață mai lungă.

Evită golirea bateriei până la 0% și încărcarea până la 100%

Unele baterii reîncarcabile din trecut rezistau mai mult timp dacă erau golite și încarcate complet, dar noile modele funcționează diferit și capacitatea ideală e cuprinsă între 20% și 90%, cu punctul optim de 50%.

Încarea bateriei până la 50%, cea mai bună soluție

Cea mai bună modalitate să ai grijă de bateria telefonului ar fi să lași dispozitiul să se încarce până la 50%. În trecut, utilizatorii încărcau bateria până la 100% sau o goleau până la 0% înainte de a închide smartphone-ul, însa experții sugerează să îl încarci la 50% înainte să îl închizi și să îl bagi în sertar. Chiar și așa, noua generație de baterii a fost creată pentru uz aproape constant, așa că bateria va continua să se degradeze chiar dacă smartphone-ul e închis și nefuncțional.

Citește și Ce se întâmplă când tastezi *#06#, pe telefon. Codurile secrete pentru Android şi iPhone