Vești bune pentru utilizatorii Apple! iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Apple va renunța la încărcătorul Lightning de la iPhone-urile sale pentru varianta USB-C. Astfel, compania se va conforma deciziei Uniunii Europene potrivit căreia, pe întregul continent va exista un încărcător unic pentru toate telefoanele mobile.

26 oct. 2022, 23:35
Vești bune pentru utilizatorii Apple! iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Reprezentanții companiei au confirmat faptul că Apple va renunța la încărcătorul Lightning de la iPhone-urile sale pentru varianta USB-C, dar numai pentru că ”trebuie”.

Citește și Cât costă un iPhone 14 Pro Max pe eMAG. Românii trebuie să scoată din buzunar o mică avere

Greg Joswiak, directorul executiv al Apple, a spus în cadrul unui interviu acordat în California, că gigantul nu au altă soluție decât să se conformeze noilor norme ale UE.

Astfel, până în 2024 iPhone-urile care vor fi puse la vânzare în țările Uniunii Europene vor fi dotate cu porturi USB-C, care sunt deja folosite la dispozitivele Android.

“Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales, la fel cum facem în întreaga lume pentru a ne conforma legilor locale.

Dar credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic și mai bună pentru clienții noștri să nu avem un guvern care să fie atât de prescriptiv”, a spus directorul companiei, potrivit Daily Mail.

Greg Joswiak a criticat directiva UE privind necesitatea de a înlocui toate cablurile pentru telefoanele mobile iPhone. Acesta a spus că o abordare mai puțin „prescriptivă” ar fi fost mai convenabilă atât pentru clienți cât și din punct de vedere ecologic.

‘Nu mă deranjează ca guvernele să ne spună ce vor să realizeze, dar de obicei avem ingineri destul de inteligenți care să descopere cele mai bune modalități de a le realiza din punct de vedere tehnic’, a mai spus directorul executiv al Apple.

Acesta nu a spus care va fi primul iPhone care va respecta noile norme UE, dar surse din interiorul Apple spun că gigantul plănuiește ca iPhone 15, care se va lansa în toamna anului viitor, să fie primul iPhone cu cablu USB-C.

Citește și Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone