Cum să prepari compotul de piersici. Reţeta desertului de toamnă preferat al românilor

Cum să prepari compotul de piersici. Oficial, toamna şi-a intrat în drepturi, iar gospodinele se pregătesc să prepare pentru iarnă fel şi fel de bunătăţi. Printre deserturile preferate, se află şi compotul de piersici, care se găteşte destul de simplu.

07 sept. 2022, 11:07
Cum să prepari compotul de piersici. Reţeta desertului de toamnă preferat al românilor
Cum să prepari compotul de piersici

Cum să prepari compotul de piersici. Este un desert adorat de cei mici, dar și de adulți, iar timpul de gătire este destul de mic, mai exact 30 de minute. Pentru a face acest desert ai nevoie de doar patru ingrediente simple.

Citeşte şi: Fructul minune pe care trebuie să-l consumi toamna neapărat. Reglează tensiunea și tratează anemia

Cum să prepari compotul de piersici

Ingrediente:

-5 kg de piersici

-1 kg de zahăr

-1 baton de vanilie

-3 litri de apă

Mod de preparare:

Se pune la fiert într-o oală apa, zahărul și batonul de vanilie. Se lasă pe foc până se formează un sirop. Între timp, se curăță piersicile, se taie în jumătate și se scot sâmburii, apoi se pun la fiert în sirop. Se dă focul la mic și se lasă pe aragaz până când piersicile s-au înmuiat.

Se toarnă compotul fierbinte în borcane sterilizate în prealabil. Borcanele se închid ermetic, apoi acestea se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit, până a doua zi. A doua zi se scot şi se pun la păstrat la loc răcoros, de preferat în cămară.

Tartă de piersici, reţeta pas cu pas

Pentru prepararea tartei vei avea nevoie de următoarele ingrediente: piersici, 150 de grame de făină, 75 de grame de zahăr pudră, 90 de grame de unt, două gălbenușuri, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, un praf de sare, 300 de grame de gem de piersici.

Mod de preparare 

În primul rând, începem să preparăm aluatul. Presărăm făina pe blatul de lucru şi facem o gaură în centru, după care adăugăm două gălbenuşuri de ou şi zahărul pudră. Nu uitaţi să puneţi şi un praf se sare, iar pentru aromă se adaugă coaja de lămâie rasă. La final, adăugăm untul tăiat cubuleţe şi începem să frământăm aluatul, potrivit stiridiaspora.ro.

Se aplatizează ușor, se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După care, se ia aluatul şi cu ajutorul unui făcăleţ se întinde şi se pune într-o formă de tartă. După ce am pus aluatul în formă, se înţeapă cu ajutorul unei furculiţe, apoi adăugăm un strat de gem de piersici.

Fuctele se spală, după care le tăiem feliuţe subţirele şi le aşezăm peste gem. Introducem tarta la cuptor timp de 40-45 de minute, la o temperatură de 180 de grade.