Cum să previi toxiinfecţia alimentară pe litoral

Pentru a evita toxiinfecţia alimentară la mare este important să ţii cont de câteva reguli de igienă. Pentru asta este nevoie de o atenţie sporită asupra depozitării şi preparării produselor alimentare, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 10:22
Cum să previi toxiinfecţia alimentară pe litoral

Iată câteva alimente pe care e bine să le ţii departe că să nu faci toxiinfecţie alimentară.

1. Carnea. Carnea este unul dintre cele mai periculoase alimente, pe timp de vară, deoarece microbii se pot înmulţi foarte repede, în cazul în care aceasta nu este păstrată corespunzător.

Cel mai bine este să consumi fripturi bine făcute şi să le verifici în interior înainte de a mânca. Carnea de pui gătită corect trebuie să aibă culoarea albă, iar cea de vită şi porc nu trebui să fie roz în interior sau să mai prezinte urme de sânge.

2. Alimentele păstrate neacoperite. Este bine să eviţi să consumi alimentele vândute în stradă care nu sunt protejate corespunzător de praf şi mizerie.

3. Îngheţata la cornet este un alt aliment care ar trebui evitat. Un aparat de înghețată aflat în soare poate să nu mai reușească să o păstreze la temperatura optimă. Igienizarea necorespunzătoare a robineților dozatorului, unde pot rămâne urme de înghetață este o altă problemă.

4. Peștele prăjit foarte sărat. Orice aliment prăjit în ulei poate prezenta un risc ridicat de toxiinfecție alimentară pe litoral, deoarece este posibil ca uleiul să nu fie schimbat la intervalul corect.

De reţinut este faptul că peştele prăjit foarte sărat este periculos deoarece, sarea ascunde foarte bine gustul de carne care ar putea fi stricată.

5. Lactatele. Dacă aceste alimente nu sunt păstrate corespunzător, ele prezintă un grad ridicat de îmbolnăvire.

6. Fructele. Este foarte important ca acestea să fie spălate foarte bine, eventual sub un jet puternic de apă.