Cum să recunoşti de ce plânge un bebeluş: Durere, frică, furie sau foame

“Plânge bebe!” – iată prima mare grijă a unei proaspete mămici. Câtă frustrare trăieşte un părinte al cărui bebeluş plânge: nu ştii cauza ca să ştii ce să îi faci, uneori indiferent cum acţionezi, el tot plânge.

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 08:29
Cum să recunoşti de ce plânge un bebeluş: Durere, frică, furie sau foame

Pentru un părinte este important să înveţe cât mai repede cum să recunoască motivele plânsului copilului mic, cât timp plânsul este unica formă de comunicare pe care acesta o are la dispoziţie pentru a-si transmite nevoile şi emoţiile.

Este important pentru proaspetii parinti sa invete repede cum sa deosebeasca tipurile de plans ale bebelusului lor, ca sa fie stapani pe situatie, sa isi pastreze calmul, sa ii fie copilului de un real folos, sprijin afectiv, alinare a suferintei si redarea starii de bine cat mai rapid. Cu siguranta ca un parinte nestiutor si panicat nu e de folos celui mic, prelungindu-i starea.

Cercetatori spanioli au studiat acuratetea pe care o au adultii in a recunoaste cauzele plansului la bebelusi, in functie de reactia lor si a celor mici. Felul in care isi misca ochii bebelusul, dinamica plansului sau miscarile muschilor fetei joaca un rol cheie in recunoastere si nu este deloc usor sa diferentiezi tipurile de plans in functie de tipurile de nevoi, fizice sau emotionale ale micii fiinte.

Desi motivele principale de plans sunt foamea, durerea, furia, frica, este o mare provocare sa recunosti fiecare din aceste cauze, ca sa poti actiona in consecinta.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.