Cum să reduci diferite tipuri de anxietate la copii

Când sunt mici, copiii au nevoie de mult sprijin din partea părinţilor pentru a gestiona situaţii cu care nu s-au mai întâlnit şi care le pot genera diferite tipuri de anxietăţi.

05 iul. 2018, 19:23
Cum să reduci diferite tipuri de anxietate la copii

Iata cateva sfaturi pe care specialistii in psihologia copilului le ofera pentru a putea reduce aceste stari de anxietate si pentru a readuce zambetul pe fata copilului tau.
1. Anxietatea separarii

Frica abandonului apare in jurul varstei de 8 luni si se mentine pana la varsta de 2-3 ani. Anxietatea separarii face parte din dezvoltarea normala a copilului care, pana la acea varsta a fost obisnuit cu prezenta aproape continua a parintilor, in special a mamei. Este indicat sa-ti inveti copilul de mic cu „disparitia”. Lasa-l in grija bunicilor, a bonei, a prietenilor pentru putin timp, apoi creste perioada progresiv. Spune-i de fiecare data unde mergi si pentru cat timp. Asigura-l de toata dragostea ta. Nu pleca niciodata pe furis. Acest lucru ii va accentua anxietatea.
2. Frica de intuneric

Acest tip de anxietate este unul dintre cele mai des intalnite in randul copiilor mici. Il poti ajuta stabilindu-i o rutina de somn: baita, poveste, giugiuleala. Apoi stinge becul in dormitorul lui si aprinde o lumina de veghe. Poti, de asemenea, sa lasi usa deschisa. Vorbeste cu copilul si asigura-l ca esti pe aproape si vei veni din cand in cand sa-l vezi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.