Cum să reduci stresul şi să măreşti capacitatea de învăţare a copilului

Presiunea tot mai mare care se pune asupra copiilor, mai ales în timpul scolii, face ca mulţi micuţi să sufere, la rândul lor, de stres. Studiile ştiinţifice arată beneficiile suplimentării alimentaţiei copiilor cu acizi graşi naturali, nesaturaţi asupra capacităţii de concentrare, învaţare şi memorare.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:42
Cum să reduci stresul şi să măreşti capacitatea de învăţare a copilului

Omega 3 – DHA, un acid gras polinesaturat, este un component important al creierului, care deţine funcţii majore ale metabolismului, fiind responsabil cu transmiterea semnalelor între celulele nervoase. DHA reduce stresul şi măreşte capacitatea de învăţare şi memoria. Nefiind produs de organism, trebuie aportat prin alimentaţie. De aceea specialiştii în nutriţie vă recomandă să consumaţi peşte de cel puţin două ori pe săptămână.

DHA este prezent în peştele gras, precum somon, ton, macrou, şi în laptele matern.

Dacă nu sunteţi mari consumatori de peşte, în farmacii există suplimente care dau organismului necesarul de Omega 3-DHA, Omega 3 + Vitamina A+D+E+C pentru copii, de la Doppelherz.

Complexul de vitamine A, D, E şi C au rol esenţial în perioada de creştere, prin fixarea calciului în oase şi întărirea sistemului imunitar în sezonul rece.