Cum să rezolvi situaţiile neplăcute care pot apărea de Sărbători

Sfârşitul anului vine cu tot felul de petreceri şi cine de familie, cadouri oribile şi persoane enervante. Pregăteşte-te pentru a trece diplomat peste orice incident delicat!

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 09:44
Cum să rezolvi situaţiile neplăcute care pot apărea de Sărbători

Ai primit un cadou oribil

În caz de cadou îngrozitor, porneşte de la persoana care ţi-a făcut cadoul respectiv pentru a găsi o cale de ieşire cât mai diplomată.

Cadou de la un apropiat. Dacă persoana neinspirată este una foarte apropiată, nu-ţi mai face griji. Cea mai bună soluţie, chiar dacă ruda sau prietenul o să se supere pe moment, este să-i dezvălui adevărul. Spune-i aşa: „Îţi mulţumesc mult pentru cadou, dar te rog ca data viitoare când ne mai facem cadouri să mergem împreună la cumpărături. Ştiu că nici eu nu te prea nimeresc cu darurile – avem gusturi diferite, ce să-i faci?”. Gândeşte aşa: decât un lung şir de cadouri oribile, mai bine aveţi o singură discuţie aprinsă care să facă lumina.

Cadou de la o cunoştinţă sau un coleg. Nu prea ai ce face în acest caz – afişează un zâmbet frumos şi larg şi îngână mulţumiri. Dacă e doar o cunoştinţă, ar fi o impoliteţe să-i nesocoteşti eforturile (financiare şi de timp) depuse în cautarea unui cadou frumos pentru tine.

Te-ai pricopsit la un party cu „Marele Plictisitor”

Precis ai cunoscut câteva astfel de specimene, atât femei, cât şi bărbaţi, pe la party-urile la care ai fost. Problema cu o asemenea persoană e că nu vorbeşte sau abia deschide gura, dar nici nu se mişcă de lângă tine, obligându-te să te comporţi cât mai diplomat cu putinţă (în timp ce îţi vine să-ţi smulgi părul din cap că nu te poţi bucura de petrecere).

Citeşte restul articolului pe Cosmopolitan.ro.