Cum să salvezi o oră pe zi din viaţa ta

De câte ori ai simţit nevoia ca o zi să aibă mai mult de 24 de ore pentru a putea pune la punct toate lucrurile pe care ţi le-aţi fi dorit? Specialiştii spun că un management al timpului bine implementat te poate ajuta să "economiseşti" în fiecare zi o oră din viaţa ta.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 20:05
Cum să salvezi o oră pe zi din viaţa ta

Iată câteva sfaturi salvatoare oferite de un specialist în managementul timpului:

Salvează 25 de minute

Nu te mai opri pentru a raspunde la telefon, a scrie un e-mail sau a purta o conversatie daca esti in mijlocul unei activitati. Unele studii releva faptul ca iti ia intre 20 si 25 de minute sa reintri in starea de concentrare in care erai inainte de a te intrerupe. Termina ce ai de facut si apoi poti da telefonul restant sau poti raspunde la un e-mail.

Salvează 20 de minute

Pentru ca de multe ori indecizia te tine pe loc, planifica-ti urmatoarele 3 zile in avans. Aranjeaza-ti prioritatile si astfel nu te vei mai simti coplesit de multele sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti. Daca te hotarasti in ultimul moment daca sa te duci la sala sau sa ramai acasa sa mananci un mic dejun copios, nu vei fi pregatit pentru niciunul dintre ele.

Salvează 15 de minute

Aranjeaza-ti hainele in dulap pe umeras in functie de culoare si de ocazie (haine de birou, de plimbare, de iesit in oras). Astfel, iti va fi mult mai usor sa te decizi cu ce sa te imbraci cand pleci din casa.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro