Cum să scapi de călcâiele crăpate

Nimic nu este mai neplăcut decât să te confrunți cu problema călcâielor crăpate. Din ce cauză apare această și problemă și cum se poate remedia, află din acest articol. 

05 mart. 2018, 10:51
Cum să scapi de călcâiele crăpate

Corpul uman este precum o oglindă care scoate la iveală orice fel de problemă existentă în interiorul acestuia.

Astfel că picioarele joacă un rol esențial în descifrarea problemelor de sănătate.

De exemplu, problema vaselor sangvine de la picioare pot semnala o problemă a circulației periferice sau un abuz al statului prea mult timp pe scaun sau în picioare.

Chiar dacă foarte puțini dintre noi acordăm atenția cuvenită semnalelor transmise de organism, picioarele nu trebuie evitate și nici excluse atunci când vorbim despre sănătate.

Călcâiele nu trebuie îngrijite doar vara când poți sandale sau orice alt fel de încălțăminte decupată.

Din ce cauză se crapă călcâiele? 

Clar este o problemă în rimul rând în ceea ce privește hidratarea zonei respective, fie o îngrijire precară fie încăltămintea incomodă sau lipsa acesteia.

De regulă pielea de la nivelul picioarelor este mult mai aspră, mai dură decât restul corpului pentru a nu fi rănită cu ușurință.

Mai ales că în această zonă nu există nici un fel de glande care să furnizeze sau să secrete uleiuri esențiale pentru ca pielea să aibă de unde să se hrănească cum se petrece în cazul zonei de sub braț.

Încearcă să îți examinezi și să îți asculți corpul astfel încât să îl ajuți să te mențină sănătos. 

Inainte de a merge la salon și a beneficia de tratamente scumpe încearcă să remediezi această problemă în incinta casei tale cu remediile puse la dispoziție de către natură.

Laptele, secretul pielii frumoase

Cu siguranță că se regăesește în casa ta lapte și un plic de praf de copt.

Nu, nu vom vorbi despre o rețetă al unui dulce simplu de preparat, ci despre un remediu simplu de făcut și foarte eficient pentru îngrijirea picioarelor tale.

Pentru asta ai nevoie de 4 căni de lapte și 2 linguri de praf de copt.

Încălzește laptele, adaugă-i praful de copt și amestecă bine. Asigură-te că temperatura laptelui este potrivită astfel încât să nu ai parte de niciun disconfort în moentul în care va intra în contact cu pielea ta.

În acest amestec trebuie să îți ții picioarele 10 minute, după care să te clătești cu apă călduță, să tamponezi cu ajutorul unui prosop absorbant și să înfășori fiecare picior fie într-un prosop uscat și cald fie să ai la îndemână o pereche se șosete flaușate și încălzite.

Poți să repeți acest tratament în fiecrae seară până când călcâiele tale devin moi și apoi să apelezi la acest truc o dată pe săptămână.

În plus, asigură-te că bei suficientă apă, că faci mișcare pentru ca sângele să circule corespunzător în organism și fiecare celulă să fie bine oxigenată.

Află mai multe remedii pentru călcâiele crăpate AICI