Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Care sunt cele mai eficiente remedii, vitamina C nu este o soluţie!

Specialiștii vin cu vești bune pentru cei afectați de răceală! Un nou studiu arată că poți scăpa de simptomele neplăcute în doar 24 de ore, iar soluțiile nu se rezumă la vitamina C, așa cum s-ar crede. Răceala, cu simptome precum durere în gât, tuse, răgușeală și nas înfundat, poate fi ținută la distanță cu ajutorul unor remedii simple.

15 ian. 2024, 16:52
Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Care sunt cele mai eficiente remedii, vitamina C nu este o soluţie!
Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Care sunt cele mai eficiente remedii, vitamina C nu este o soluţie!

Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Thorrun Govind, o farmacistă de renume din Marea Britanie, a explicat păentru Mirror că, deși nu există o modalitate garantată de a scăpa complet de răceală, există remedii care pot ameliora simptomele într-un timp relativ scurt.

Citeşte şi: Cum știm să facem diferența între răceală și gripă. Simptomele de care trebuie să ținem cont atunci când ne simțim rău

Printre sfaturile sale se numără:

  • hidratare: consumul abundent de lichide, în special ceaiuri calde și apă, ajută la menținerea hidratării și la subțierea mucusului, facilitând eliminarea acestuia;
  • odihnă adecvată: repausul este esențial pentru recuperare, asigură-te că odihna ta este odihnitoare și suficientă;
  • suplimente naturale: echinaceea sau zincul poate avea efecte benefice în susținerea sistemului imunitar;
  • inhalare cu abur: poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea congestiei nazale;
  • alimentație sănătoasă: o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Citeşte şi: Tratamentul natural al bunicii pentru răceală! Este aur curat pentru sănătate. Mihaela Bilic: ”Un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient”

Este important de menționat că vitamina C nu se numără printre soluțiile esențiale pentru combaterea răcelii, așa cum se credea anterior. În ciuda acestui mit comun, există alte modalități eficiente de a face față răcelii și de a reveni rapid la starea de bine.