Cum să scapi în mod natural de balonare

Balonarea nu este o afecțiune gravă, însă provoacă un diconfort neplăcut. Abdomenul se umflă, iar uneori poate apărea o durere difuză, din cauza acumulării de gaze în stomac. Poți scăpa de această neplăcere cu ajutorul leacurilor din natură.

04 nov. 2015, 10:32
Cum să scapi în mod natural de balonare

Mușețelul

O plantă medicinală foarte apreciată, mușețelul, are proprietăți calmante și antiinflamatoare, ceea ce îl face un leac de nădejde în terapia antibalonare, dar și în tratarea acidității gastrice, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Stanford, din California.

Îl poți prepara sub formă de ceai neîndulcit. Peste o linguriţă de plantă uscată, torni o cană de apă clocotită și o lași la infuzat aproximativ 10 minute. Se consumă câte o cană de două ori pe zi.

Pulberea de salvie

Romanii considerau salvia o plantă sacră, cu nenumărate proprietăți tămăduitoare. Printre efectele ei benefice asupra sănătății se numără și reducerea gazelor stomacale.

Cu un sfert de oră înainte de masă, dizolvi o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă și iei remediul. Pulberea de salvie se găsește la magazinele cu produse naturiste.

Pulberea de salvie se găsește la magazinele cu produse naturiste. Leacul nu este recomandat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează.

Află ce alte soluții naturale te scapă de balonare AICI