Cum să scapi ușor de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini. Trebuie doar să respecți aceste reguli simple

Una dintre cele mai mari bătăi de cap al bucătăreselor este mirosul de ceapă sau de usturoi care rămâne impregnat în piele, după ce au gătit cu aceste alimente.

11 feb. 2022, 09:51
Cum să scapi ușor de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini. Trebuie doar să respecți aceste reguli simple

Cum să scapi ușor de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini. Aroma intensă al acestor alimente poate rămâne prezentă și o zi întreagă, însă există câteva reguli pe care dacă le respecți scapi cât ai clipi de această problemă.

Cum să scapi ușor de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini. Trebuie doar să respecți aceste reguli simple

Tot ce ai neovoie este sare și lămie. Lămâia proaspătă să parfumezi bucătăria, să cureți tocătoarele de lemn și vesela, să dai luciu electrocasnicelor cromate sau să elimini mirosurile grele din frigider. La fel de bună este și pentru a-ți curăța și parfuma mâinile.

După ce ai curățat pește sau ai tocat usturoi, după ce ai curățat ceapa taie o felie groasă de lămâie și freacă-te pe mâini, inclusiv sub unghii, cu ea. Apoi, cu mâinile încă umede de zeamă, ia un pumn de sare de mină și freacă-te bine. La final, clătește-ți mâinile și vei vedea că nu mai miros deloc a mâncare.

Citește și: Alimentele minune de care ai nevoie pentru o imunitate de fier şi o memorie bună. Ce să mănânci ca să nu mai ai probleme de sănătate niciodată
Și zațul de cafea e o alterntativă bună. Tot ce trebuie să faci e să torni în palme zaț de cafea. Cafeaua elimină mirosurile celorlalte alimente, oricât de persistente ar fi. Clătește-te apoi cu apă caldă și folosește apoi o cremă hidratantă, să îngrijești pielea uscată.

Dacă nu ai la îndemână nici lămâie, nici zaț de cafea, caută la baie apa de gură. Aceasta conține de obicei alcool și substanțe dezinfectante, precum și uleiuri mentolate care alungă mirosurile neplăcute de pe mâini. Trebuie doar să tamponezi mâinile cu o dischetă de vată îmbibată în apă de gură.

De altfel, dacă ești nevoit să cureți ardei roșii iuți și să îndepărtezi semințele, mai întâi pune două picături de ulei pe degete și apoi taie ardeiul. Uleiul împiedică substanțele iuți din ardei să pătrundă în piele și să lase un miros și un gust picant neplăcut pe mâini.

Citește și: Avertismentul privind piaţa de energie: „Ori Guvernul va reveni la piaţa reglementată, ori va continua să corijeze, dar asta va duce la creşterea numărului de societăţi comerciale intrate în faliment”