Cum să scoţi petele de ulei de pe haine. Trucul genial care te va salva

Petele de ulei de pe haine sunt coşmarul oricărei gospodine. Vă prezentăm un truc genial, care vă va uşura munca şi vă va salva bluza preferată.

14 ian. 2022, 19:35
Cum să scoţi petele de ulei de pe haine. Trucul genial care te va salva

Cum să scoţi petele de ulei de pe haine. Îndepărtarea petelor de ulei de pe haine nu este deloc imposibilă. Cu ajutorul unui truc simplu vei reuşi să scoţi pata, iar hainele tale vor arăta iar ca noi.

Cum să scoţi petele de ulei de pe haine

Este esenţial să începi să îndepărtezi pata de ulei cât mai repede. Foloseşte un prosop din material sau de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Citeşte şi De ce e bine să pui ceapa în congelator înainte să o cureţi. Trucurile pe care trebuie să le ştie orice gospodină

Următorul pas este să aplici pe pată puţin bicarbonat de sodiu. Lasă să acţioneze timp de aproximativ un minut. Vei observa ca bicarbonatul va incepe sa capete culoarea uleiului pe masura ce il inmoaie.

Clăteşte haina de bicarbonat, după care aplică din nou. Repetă acest proces până când bicarbonatul nu îşi mai schimbă culoarea şi rămâne alb, apoi îndepărtează stratul final de bicarbonat cu ajutorul unui burete sau a unei periuţe de dinţi mai veche, scrie acasa.ro. 

Nu te speria dacă rămân urme din cauza bicarbonatului. Acestea vor ieşi la spălat.

Dacă pata de ulei se dovedeşte a fi una persistentă, pulverizeaza un spray special impotriva grasimii sau chiar de protectie impotriva ruginirii pe material. După care pune bicarbonat de sodiu si repeta paşii de mai sus.

Încearcă sa calci materialul. Pune o carpa mai veche pe masa de calcat, presară bicarbonat de sodiu si pune haina sau fata de masa peste acea carpa, cu partea pe care este pata de ulei in jos. Caldura fierului de calcat ar trebui sa actioneze astfel incat carpa respectiva sa absoarba uleiul.

Citeşte şi Trucuri pentru maşina de spălat. 5 greşeli frecvente pe care le face orice gospodină