Cum să slăbești 20 de kilograme în șase luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

După mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion, sălile de sport s-au umplut la început de an. Multe persoane caută acum să dea jos kilogramele în plus adunate de sărbători. Alții s-au ambiționat si vor să dea jos kilogramele adunate de-a lungul anilor și să-și îmbunătățească sănătatea. Potrivit nutriționistei Cori Grămescu, ”o slăbire de 20 de kilograme se poate opera în 5-8 luni, în niciun caz mai devreme de atât”.

20 ian. 2024, 14:28
Cum să slăbești 20 de kilograme în șase luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

Cori Grămescu spune că pentru a scăpa de povara kilogramelor în plus e de preferat să urmezi un program personalizat care să rezolve cauzele primare ale obezității. Cu o dietă personalizată oricine poate să revină la o greutate corporală normală, chiar dacă are peste 20 de kilograme în plus, spune nutriționista.

„Românii iubesc sărbătorile și în medie se îngrașă între 3 și 5 kilograme, mai mult decât oricare alt popor european”, spune Cori Grămescu.

Cori Grămescu se dă pe ea drept exemplu și recunoaște că a fost o vreme când kilogramele în plus deveniseră o povară.

„Pe la vârsta de 18 de ani aveam multe kilograme în plus! În tinerețe am făcut cel mai probabil ce fac toți cei care își doresc să slăbească: am răbdat de foame, m-am chinuit cu programe de sport epuizante și am luat mai toate suplimentele de slăbit existente atunci pe piață. Însă, deși pe moment am reușit să slăbesc, am realizat rapid că mă chinuiam atât de tare să mă mențin slabă încât ar fi fost imposibil să rezist pe termen lung.

Am reușit până la urmă să înțeleg cum mă mențin abia după ce am studiat și am aprofundat nutriția și fitnessul! Asta se întâmpla acum 20 de ani, iar experiența mea m-a determinat să continui să mă dezvolt și să ajut și alți oameni aflați în această situație”, mai spune Cori Grămescu.

Citește și: Adina Alberts a dezvăluit dieta femeilor peste 40 de ani: „Ar trebui să fie o prioritate dacă vrei să slăbești”

Cum poți slăbi 20 de kilograme în 6 luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

„Multă lume greșește când socotește că o slăbire de 20 de kilograme este echivalentă cu 4 slăbiri de 5 kg. E exact genul de abordare fără strategie coerentă care ține oamenii flămânzi, obosiți și descurajați de slăbire, pentru că nu adresează lucrurile esențiale în slăbirea de lungă durată: îmbunătățirea compoziției corporale pentru a avea un metabolism activ și optimizarea hormonală pentru a susține apoi menținerea greutății. Iată pe scurt ce aveți de făcut dacă aveți de slăbit 20 de kilograme și vreți să aveți succes: apucați-vă de sport, din prima zi; mâncați legume la fiecare masă; mâncați o porție de carne slabă sau pește de dimensiunea podului palmei la fiecare masă; urmăriți scăderea în cm în paralel cu slăbirea în kilograme; dormiți 7-8 ore pe noapte și învățați să gestionați stresul; renunțați la patiserie, dulciuri și crantanele uscate; învățați să manancati dietetic și când sunteți în vacanță, și când sunteți la dietă sau în vizită; gătiți condimentat, dietetic și gustos și nu în ultimul rând AVEȚI răbdare”, mai spune Cori Grămescu.

Citește și: Cum se menține Andreea Marin în formă, după ce a slăbit 16 kilograme: „Am început să ţin dieta corectă”

„O slăbire de 20 de kilograme se poate opera în 5-8 luni, în niciun caz mai devreme de atât, și aici nu socotesc etapa de menținere controlată de după, atât de necesară stabilizării comportamentelor sănătoase și a metabolismului. Alocați-vă măcar acest timp pentru a înțelege pe îndelete ce aveți de făcut cu corpul vostru, că să vă mențineți la o formă fizică sănătoasă și plăcută”, concluzionează Cori Grămescu, citată de unica.ro.