Cum să stai în chirie cu 80 de euro pe lună în Bucureşti. Soluţii rentabile pentru studenţi

Studenţii pot plăti mai puţin de 100 de euro pe lună chirie, dacă închiriază împreună cu unul sau mai mulţi prieteni un apartament sau chiar o casă la curte în Bucureşti şi în celelalte oraşe universitare, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 09:07
Cum să stai în chirie cu 80 de euro pe lună în Bucureşti. Soluţii rentabile pentru studenţi

În cartierul Dristor, un apartament de 2 camere poate fi închiriat cu 250-270 de euro pe lună. Costurile ce revin pentru o cameră scad la 125-135 de euro pe lună. Tot cu 250 de euro pe lună poate fi închiriat însă şi un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. În trei, costurile ar scădea la aproximativ 80 de euro pe lună de persoană. Pe de altă parte, un apartament cu patru camere într-o vilă din zona Alba Iulia-Unirii poate fi închiriat cu 500 de euro pe lună, de unde rezultă un preţ de 125 de euro pe lună de persoană.

Tot pentru studenţi există şi varianta de a închiria o casă la curte împreună cu un grup de colegi. O locuinţă cu două camere, cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, din zona Timpuri Noi, poate fi închiriată cu 240 de euro pe lună, ceea ce echivalează cu un preţ de 120 de euro per cameră. Cu 125 de euro poate fi ocupată şi o cameră din patru dintr-o casă din zona Ştefan cel Mare, în apropiere de Circul Globus.

Chirie la comun în ţară

Chiria minimă pentru un apartament cu două camere confort 1 în Timişoara (în zonele Steaua, Lipovei sau Dorobanţilor) este de 150 de euro, ceea ce echivalează cu un preţ de 75 de euro per cameră. În acelaşi timp, apartamente cu trei camere în zone precum Spitalul Judeţean, Odobescu, Dacia sau Cetăţii sunt scoase pe piaţă la 180-200 de euro pe lună, adică cu mai puţin de 70 de euro per cameră. Totodată, apartamente cu patru camere în zone precum Lipovei, Steaua sau Freidorf pot fi închiriate cu 300 de euro pe lună, adică 75 de euro per cameră.

Pe segmentul de case-vile, o locuinţă cu trei camere din zona Mehala are un preţ cerut de 290 de euro pe lună, adică mai puţin de 100 de euro de persoană. Pe de altă parte, proprietarul unui apartament cu patru camere într-o vilă din zona Lugojului solicită 400 de euro pe lună.

Colegi de apartament în Cluj-Napoca

Preţul minim cerut, pentru o locuinţă cu 2 camere din zona Gheorgheni, este de 200 de euro pe lună, adică 100 de euro per cameră. Cu 250-270 de euro pe lună (maximum 90 de euro de persoană) poate fi închiriat însă şi un apartament cu trei camere, într-o zonă precum Mănăştur, Iris sau Gheorgheni. Un preţ minim pentru apartamente cu patru camere este de 350 de euro pe lună (în Grigorescu, Mănăştur, Mărăşti), adică mai puţin de 90 de euro de persoană.

În Cluj, preţul minim cerut pentru o cameră într-o vilă nouă ar fi de 125 de euro pe lună, dat fiind că o casă cu patru camere dintr-o zonă ca Gheorgheni sau Bună Ziua este scoasă la închiriere cu 500 de euro pe lună.

Chirie împărţită la Iaşi

Pentru două camere, cel mai mic preţ cerut este de 200 de euro pe lună, ceea ce echivalează cu un cost de 100 de euro per cameră, în cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Arcu sau Păcurari. Şi mai atractive sunt însă apartamentele cu trei camere, pentru care proprietarii cer un minim de 250 de euro (puţin peste 80 de euro de persoană) în zona Tătăraşi sau Alexandru cel Bun. La patru camere, preţurile pornesc de la 350 de euro pe lună, respectiv aproape 90 de euro de persoană. Pe de altă parte, o casă cu trei camere din zona Sărărie-Ticău are un preţ cerut de 250 de euro, respectiv circa 80 de euro pe cameră.

Preţuri la chiria în comun în Constanţa

Un apartament cu două camere, nemobilat, din zona Inel 1, Constanţa, are un preţ cerut de 170 de euro pe lună, adică 85 de euro de persoană. Pe de altă parte, o locuinţă cu trei camere din zona Poarta 6 poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună (circa 80 de euro de persoană). Un apartament cu patru camere, din zona Gară, costă 300 de euro, ceea ce înseamnă un cost individual de 75 de euro. Pe de altă parte, o casă cu cinci camere din zona Casa de Cultură poate fi închiriată cu 400 de euro pe lună, respectiv 80 de euro de persoană.

Chirie în 2-3 sau 4 la munte

Un apartament cu două camere din Griviţei, Braşăv, costă 170 de euro pe lună, adică 85 de euro de persoană. O locuinţă cu trei camere, situată în zona Astra, este disponibilă pentru 200 de euro pe lună, adică mai puţin de 70 de euro de persoană. Cel mai mic preţ cerut pentru un apartament cu patru camere, situat în zona 13 Decembrie, este de 290 de euro, adică puţin peste 70 de euro pentru o cameră.

În centrul Braşovului, o casă cu două camere poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună, de unde rezultă un cost individual de 125 de euro. La acelaşi preţ poate fi închiriată şi o casă cu trei camere, situată însă în zona Schei, caz în care chiria ce revine unei persoane ar fi de puţin peste 80 de euro.