Cum te bronzezi uniform. Descoperă poziţiile pentru un bronz perfect

Multe persoane, femei şi bărbaţi deopotrivă, visează la un bronz uniform. Însă obţinerea lui depinde atât de tipul pielii, cât şi de pozitiile în care stai întins la plajă.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 07:55
Cum te bronzezi uniform. Descoperă poziţiile pentru un bronz perfect

Un bronz perfect se obtine in mod diferit in functie de tipul de piele al fiecarei persoane. Exista sase tipuri de piele.
 
Tipul 1 este specific persoanelor blondine cu ochi albastri sau verzi. Acest tip se refera la cei care au pielea foarte alba, iar in cazul lor, medical, statul la soare este contraindicat, pentru ca razele soarelui ar arde foarte repede pielea. Cei care au tipul 1 de piele ar trebui sa stea cel mult o ora pe la soare, de preferinta intre orele 9-10 ale diminetii, sau seara, dupa ora 19.30. Totodata, persoanele care au tipul 1 de piele trebuie sa foloseasca o crema cu protectie solara foarte ridicata, de preferinta cu SPF 50.
 
Tipul 2 de piele permite expunerea la soare, dar este, la randul lui, foarte expus arsurilor pielii. Crema de protectie trebuie sa aiba SPF foarte ridicat, iar statul la soare ar trebui sa aiba loc ori dimineata, ori seara, nu mai mult de o ora si jumatate.
 
Tipul 3 de piele se bronzeaza relativ usor si este mai putin expus arsurilor solare. Oricum, crema cu SPF mare, aproximativ 30, trebuie folosita mereu.
 
Tipul 4 de piele se bronzeaza usor si este specific multora dintre romani. Din cauza puterii razelor soarelui, tot este obligatorie folosirea cremei cu SPF.
 
Tipul 5 de piele este intalnit la persoanele brunete cu ochii negri sau caprui, fiind specific populatiei din America Latina, in timp ce tipul 6 de piele il are populatia Africii. Acestia din urma nu dezvolta aproape niciodata cancer de piele, spre deosebire de persoanele cu tipurile 1, 2, 3 si 4 de piele.
 
Odata ce ati stabilit ce tip de piele aveti, puteti determina mai usor cat trebuie sa va expuneti la soare intr-o singura zi. In conditiile in care razele solare au devenit tot mai periculoase din cauza subtierii stratului de ozon, fapt de determina o mai putin filtrare a lor, expunerea la soare trebuie, oricum, limitata, iar crema cu SPF nu trebuie sa lipseasca din nicio geanta de plaja.
 
Cea mai importanta regula pentru un bronz perfect
 
Dupa ce ati aflat cat timp trebuie sa stati la soare, trebuie sa stiti si cum sa stati. Dat fiind ca soarele nu-si mentine aceeasi pozitie pe cer pe fondul miscarii planetei, daca va doriti un bronz uniform trebuie sa urmati soarele.
 
Cu alte cuvinte, pozitionati-va sezlongul sau patura de plaja astfel incat corpul sa fie in permanenta paralel cu razele soarelui, care vor pica, astfel, perpendicular pe piele.
 
CONTINUAREA PE LYLA.RO.