Cum să te descurci cu bebeluşul când mergi în vizită de Sărbători

Nu exista părinte care să nu-şi adore copilul. Totuşi, de sărbători, când agitaţia e mare şi toată lumea pare să o ia razna în jurul tău, te poţi trezi copleşită de responsabilităţile tale materne şi casnice.

RomaniaTV.net
20 dec. 2013, 20:22
Cum să te descurci cu bebeluşul când mergi în vizită de Sărbători

Aceste zile pot fi epuizante si daca nu esti proaspat mamica, daramite cand trebuie sa ai grija constant de un bebelus! Nu spun ca-ti vei vedea micutul transformandu-se intr-un adevarat monstrulet, insa vor fi situatii cand iti va veni greu sa te descurci. De aceea, ne-am gandit sa-ti dam cateva sfaturi, ca sa treci cu bine de sarbatori si sa te bucuri de Craciun impreuna cu familia si puiul tau.

La drum cu bebelusul

Calatoriile pot fi stresante chiar si cand nu ai cu tine un bebelus pregatit s-o tina tot drumul intr-un plans neintrerupt. E aproape sigur ca nu vei avea ragaz sa admiri peisajul, indiferent de modul in care calatoresti (cu masina, cu trenul, cu avionul, pe distante mai lungi sau mai scurte), insa nu trebuie sa te superi pe micutul tau. Incearca sa fii mereu calma si sa-i raspunzi cu afectiune, pentru a-l linisti. Aminteste-ti ca schimbarea de decor este imensa si brusca, si deci nu e de mirare ca bebelusul e speriat si plange (tu cum te-ai simti sa fii transportata dintr-o data pe alta planeta, mai ales una atat de zgomotoasa?). Ca sa ii distragi atentia si sa aveti ce face daca drumul e lung, ia cu tine obiectele familiare ale micutului – o paturica, un animal de plus si mai multe suzete, ca sa nu ramai in pana daca bebelusul arunca una. E bine sa ai la tine mai multe jucarii, pe care sa i le arati pe rand cand reincepe plansul, dar si suficiente gustari ca sa va ajunga pe drum tie si celui mic. Nu uita de carti: bebelusii le adora la fel de mult ca si tine si ii vei putea citi pe toata durata calatoriei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.