Cum să te descurci cu un coleg de serviciu care te agresează

Crezi ca lucrezi alaturi de un coleg agresiv? Esti speriat cand ar trebui sa lucrezi alaturi de un anumit coleg care tipa la tine ori te insulta. La intalniri exista un coleg care vorbeste mereu peste tine, te critica ori isi aroga merite, chiar daca tu ai fost cel care a dus la bun sfarsit sarcinile? Daca ai raspuns da la aceste intrebari sunt sanse mari sa fii printre oamenii agresati de un coleg de serviciu.

13 aug. 2019, 06:25
Cum să te descurci cu un coleg de serviciu care te agresează

Stii ca lucrezi alaturi de un coleg agresiv atunci cand afla de greselile tale si, in mod constant, aduce vorba despre ele. Ori, mai rau, barfeste pe seama ta, le spune celorlalti din birou minciuni despre tine sau chiar iti saboteaza munca.

Daca angajatorul nu te poate ajuta, iar un studiu recent sustine ca, adesea, n-o face, iata ce poti face pentru a pune un punct un agresor.

Cum sa infrangi un agresor

Poti gestiona cu succes relatia cu un agresor daca esti dispus sa actionezi cu curaj. Pentru ca un agresor nu o sa te lase in pace din senin. Daca esti o tinta usoara atunci agresorul va fi incurajat de comportamentul tau. Iata, asadar, ce ai de facut.

Stabileste limite

Si mai important, odata ce ai stabilit in mintea ta anumite limite, exerseaza cum ii spui agresorului sa inceteze sa se ia de tine.

Ar trebui trebui sa exersezi acesti pasi astfel incat sa te simti confortabil atunci cand raspunzi atacurilor agresorului.

– Descrie comportamentul agresorului asa cum il vezi tu – nu-l eticheta si nu oferi opinii, doar spune ce vezi (patrunde in spatiul meu personal, se uita peste umarul meu si imi citeste corespondenta personala).

– Spune-i agresorului modul in care comportamentul lui are impact asupra muncii tale. (Este confidential ceea ce fac, iar actiunile tale ma fac sa imi doresc sa ascund ce muncesc ori sa intru pe o pagina neutra pe net ceea ce inseamna ca imi irosesti timpul).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.