Cum să te desprinzi de un bărbat care NU te MERITĂ

Dând cărţile pe faţă, ajungi uneori să conştientizezi că te afli într-o relaţie cu un partener care nu îţi satisface nevoile, însă nu reuşeşti să iei decizia de a ieşi din această situaţie, iar motivele sunt numeroase şi dificil de demontat.

RomaniaTV.net
01 feb. 2016, 11:48
Cum să te desprinzi de un bărbat care NU te MERITĂ

Fiecare femeie e diferită şi are motive mai mult sau mai puţin întemeiate pentru care alege să rămână într-o relaţie care nu îi aduce satisfacţii. La bază, însă, stau patru tipuri de motive pe care nu reuşeşti, uneori, să le recunoşti nici măcar atunci când porţi o discuţie serioasă cu tine însăţi:

Teama – Poate fi teama de a pleca şi de a te găsi în situaţia de a nu mai găsi pe cineva care să te iubească sau pe care să îl iubeşti la fel de mult. Poate fi teama de a pleca tocmai înainte ca el să se schimbe în bine.

Ataşamentul – Vorbim aici nu numai de ataşamentul faţă de persoana iubită, ci şi ataşamentul în ceea ce priveşte experienţele, bune şi rele, prin care aţi trecut împreună.

Speranţa – E greu să crezi că un om pe care îl iubeşti nu se va schimba niciodată şi că situaţia se va înrăutăţi, aşa că te agăţi de speranţa că viitorul va aduce clipe mai bune.

Citeşte şi  Psiholog Miruna Stănculescu: De ce suntem atraşi de persoanele pe care nu le putem avea

Abandonarea – Relaţia cu un partener nepotrivit te epuizează, iar lipsa de energie te face să renunţi la orice încercare de a remedia situaţia.

Nu e uşor să ieşi dintr-o relaţie în care ai investit. E uşor să iei o decizie la nivel declarativ, însă a acţiona este adesea mai complicat decât pare. Te vei simţi vinovată, iar sentimentul de pierdere la nivel emoţional te va destabiliza.

Dacă mai adaugi în ecuaţie şi un partener care te manipulează ori de câte ori încerci să pleci, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine.

Iată câţiva paşi care te vor ajuta să te detaşezi atunci când simţi că este momentul să închei relaţia:

1. Fă-te că plouă

Ţine minte această idee atunci când discuţi cu oameni care îţi spun că ar trebui să îl părăseşti şi îţi oferă motive pentru care ar trebui să o faci. Roagă-i politicos să păstreze aceste păreri pentru ei sau pur şi simplu gândeşte-te la altceva în timp ce îţi vorbesc.

Poate fi dificil, mai ales când vine vorba de cei apropiaţi, care îţi vor binele, însă este important să te distanţezi pentru a putea lua o decizie fără a fi influenţată de factori din exterior. Prioritizează propriile-ţi gânduri, pentru că decizia finală trebuie luată în baza lor.

Citeşte şi  Cele mai importante elemente ale unei relaţii de cuplu

2. Izolează-te pentru o vreme

Odată ce ai reuşit să te distanţezi de opiniile celor din jur, încearcă să te distanţezi şi fizic, atât de cei dragi, cât şi de partener. Ia-ţi o vacanţă de o săptămână în care să îţi pui ordine în gânduri. Ai nevoie de spaţiu pentru a găsi o soluţie, fie că este vorba despre decizia de a ieşi din relaţie sau a găsi o nouă modalitate de abordare a acesteia.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.