Cum să te ferești de câinii agresivi în cazul în care ești atacat! Sfaturi importante pentru cei care aleargă

O țară întreagă a fost șocată după ce o femeie a fost ucisă cu bestialitate de câinii maidanezi din București. Femeia a fost sfâșiată în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Sectorul 6. Un dresor cunoscut a explicat ce trebuie să faci în cazul în care ești atacat de câini.

24 ian. 2023, 09:01
Cum să te ferești de câinii agresivi în cazul în care ești atacat! Sfaturi importante pentru cei care aleargă

Potrivit dresorilor, câinii pot deveni extrem de agresivi în momentul în care se simt în pericol sau se sperie. De obicei, câinii atacă oamenii care se află în mișcare, mai exact pe cei care aleargă sau  se plimbă cu bicicleta ori cu trotineta.

Citiți și: EXCLUSIV Gabriela Firea, prima reacție după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii: „Sunt și alte zone care arată similar. Ce s-a întâmplat cu bugetul ASPA?”

Cesar Millan, unul dintre cei mai cunoscuți dresori din lume a oferit câteva sfaturi importante în cazul în care suntem atacați de câini.

„Câinii latră pentru a-și apăra teritoriul, pentru a determina persoana respectivă să plece de pe teritoriul lor, iar dacă persoana respectivă continuă să alerge, animalele consideră că lătratul a avut efect.

Astfel, devin mai îndrăznețe, mai agresive și își vor urmări și ataca ținta. De aceea, cel mai important lucru este ca, atunci când suntem în preajma unor câini agresivi, să nu fugim niciodată“, spune unul dintre cei mai cunoscuți dresori din lume, Cesar Milan, protagonistul show-ului „Cesar și câinii” de pe National Geographic, conform cesarway.com.

Dresorul ne sfătuiește că unul dintre cele mai importante lucruri pe catre trebuie să le facem în momentul în care suntem atacați este să ne păstrăm calmul și să nu intrăm în panică.

„De asemenea, evită contactul vizual direct cu animalul. Încearcă să stai ușor în lateral, nu te vei afla în totalitate în câmpul vizual al animalului. Odată ce ai reușit să rămâi calm, revendică-ți propriul teritoriu.

Dacă ai cu tine o poșetă, un rucsac, o umbrelă, o sacoșă, un băț, pune obiectul în fața ta, între tine și câine, pentru a fi mai stăpân pe teritoriul tău. Limbajul corporal îi va transmite animalului mesajul: «Nu vreau spațiul tău, vreau doar acest spațiu în care mă aflu»“, spune expertul, conform Adevărul.

Sfaturi importante pentru cei care aleargă

„Aceste persoane intră în categoria cu cel mai mare risc, deoarece pot fi atacați atât de rapid, încât nu vor avea nici cea mai mică șansă să reacționeze. Totuși, dacă reacționează rapid, este bine să dea câinelui ceva să muște: o mânecă de la tricou sau hanorac.

Dacă animalul ia momeala, lasă-l să tragă, scoate ușor articolul de îmbrăcăminte și lasă-i-l, apoi pleacă din zonă. Faptul că a prins ceea ce el crede că este o bucată din tine îi poate distrage atenția suficient de mult pentru ca tu să pleci.

Este o măsură bună de siguranță să ai un astfel de obiect vestimentar mereu asupra ta: o bluză sau un hanorac legat în jurul taliei. De asemenea, dacă te miști suficient de repede, te poți descălța și poți folosi și unul dintre pantofii de alergare pentru această manevră. Sau chiar o sticlă cu apă.

În toate situațiile, nu uita să-ți protejezi fața, pieptul și gâtul. De asemenea, ține pumnii strânși, pentru a-ți proteja degetele. Dacă mușcătura e inevitabilă, cele mai sigure zone sunt antebrațele și gambele. O mușcătură de coapsă poate provoca sângerări fatale”, spune Cesar Millan.

De asemenea, dresorul a explicat ce trebuie să faci în cazul în care ești mușcat.

„Dacă ești mușcat, rezistă instinctului de a retrage acea parte a corpului, deoarece câinele va continua să țină cu dinții și nu vei face altceva decât să contribui la sfâșierea cărnii. Dacă ai o mână liberă, trage-l de coadă”, a mai precizat Cesar Millan.

Citiți și: Apar mărturii șocante în cazul femeii sfâșâiate de câini în Lacul Morii! Un bărbat care locuiește în zonă a rupt tăcerea: „A fost sfâșiată de câinii de luptă ai mizeriilor de oameni care îi lasă liberi”