Cum să te fereşti de hoţi în perioada Revelionului

Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă majoritatea dintre noi are vacanţă, nu la fel se întâmplă şi cu hoţii, pentru care acest interval poate fi unul profitabil.

RomaniaTV.net
31 dec. 2011, 14:30
Cum să te fereşti de hoţi în perioada Revelionului

Când cei mai mulţi dintre noi se distrează, hoţii lucrează.

Dacă plecaţi din localitate, luaţi-vă măsuri de protecţie a locuinţei. Altfel riscaţi să vă treziţi cu casa goală, să rămâneţi fără bani, bijuterii ori alte bunuri de preţ.

Pentru a ne proteja de hoţi, poliţiştii ne sfătuiesc să apelăm la câteva trucuri.

Nu este bine să lase o cheie de rezervă la intrare, sub preş sau într-un ghiveci cu flori. De asemenea, să nu poarte discuţii cu diferite persoane despre locul unde vor pleca. Doar cu vecinii în care au încredere. Dacă este posibil să-i roage pe aceştia să supravegheze şi să verifice din când în când locuinţa, să le ridice corespondenţa„, a declarat Alexandru Niculae, purtător de cuvânt al Poliţiei Române, la România TV.

Tot poliţiştii ne sfătuiesc să lăsăm o lumină aprinsă în locuinţă sau un radio în funcţiune, pentru a da impresia că cineva este în casă. Şi cei care petrec noaptea dintre ani în cluburi trebuie să fie atenţi.

Petrecerea se poate transforma într-un calvar din cauza alcoolului în exces ori a persoanelor agresive. Poliţiştii le recomandă celor care vor merge cu copiii în pieţe sau la diferite petreceri să-i supravegheze cu mare atenţie pentru că se pot pierde foarte uşor în mulţime.