Cum să te foloseşti de social media pentru a te promova

Trăim în epoca instrumentelor social media, iar tu, desigur, eşti conectat la ele. Cheia e însă să ştii cum să le foloseşti nu doar pentru a te distra, ci şi pentru a te dezvolta personal şi profesional.

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 10:35
Cum să te foloseşti de social media pentru a te promova

Cu siguranta detii profil pe cel putin una dintre retelele de socializare – si probabil ca aceea este Facebook, cea mai utilizata retea de socializare din Romania, cu peste 5 milioane de utilizatori romani, conform unui studiu GFK Romania. Si, pentru ca a devenit banal sa ai un cont pe o retea doar in scop de divertisment si relationare, e interesant sa afli cum sa-l folosesti pentru a-ti „vinde” mai bine imaginea sau pentru a-ti promova business-ul personal.

Citeste si: Cum te ajuta retelele de socializare sa-ti gasesti jobul de vis

Stai linistit, nu trebuie sa conduci un imperiu ca sa te poti folosi eficient de social media, dar sigur te incurajeaza sa afli ca 69% dintre firmele romanesti au apelat in 2011 la promovare pe diverse retele de socializare, conform tot unui studiu GFK Romania. Iata ce ai tu de invatat!

Cate Marii, atatea palarii…

Orice retea de socializare constituie un mijloc important de extindere pentru afacerea ta, iar o vizibilitate crescuta in mediul online creste posibilitatea ca produsul sau serviciile pe care vrei sa vinzi sa se produca mult mai usor.

Citeste si: Pericolele Facebook-ului

Cu toate acestea, e bine ca reteaua pe care o alegi ca platforma de promovare sa fie potrivita cu tipul afacerii tale, domeniul si targetul acesteia.”E important sa retii ca, daca vrei sa-ti dezvolti brandul personal sau afacerea prin intermediul retelelor de socializare, sa le alegi pe acelea potrivite scopului tau si, mai mult, toate retelele sa fie conectate intre ele astfel incat sa extinzi publicul”, sfatuieste Cristina Avadanei, specialist social media.

Citeste pe Cosmopolitan.ro cum sa faci din social media arma ta secreta.