Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Părintele Nicolae Dima aruncă bomba: „Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul”

Sunt momente în viață în care oamenii trec prin diverse necazuri cum ar fi o boală grea în familie sau în cercul de prieteni. Părintele Nicolae Dima de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a dezvăluit cum ne putem ruga pentru persoanele bolnave, dar și cum trebuie să abordăm suferința.

24 feb. 2024, 15:27
Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Părintele Nicolae Dima aruncă bomba: „Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul”
Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința!

Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Pentru a înțelege cât mai bine cum să ne poziționăm în astfel de situații, părintele Nicolae a făcut referire la trei Sfinți Părinți ai Bisericii și la atitudinea lor față de boală. Este vorba despre Sfântul Varsanufie, Sfântul Porfirie Kavsokalivitul și Sfântul Teofilact al Bulgariei.

Citește și Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație! ”Întotdeauna să calculați”

Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința!

Într-un clip postat pe YouTube, duhovnicul a explicat că cei trei Sfinți Părinți îndeamnă la îndurarea bolilor și găsirea scopului lor în voia divină.

„Probabil că cel care suferă ar trebui să lase în grija medicilor toate detaliile de ordin medical, care vizează tratamentul medical, și să creadă cu toată puterea în harul vindecător al lui Dumnezeu, care este izvorul vieții și al nemuririi. Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul, exact harul care aduce minunea. Nu crezi? Minunea nu poate fi posibilă în cazul tău.

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide”.(Matei 7:7-8)”, a subliniat Părintele Nicolae Dima, potrivit basilica.ro.

Duhovnicul a subliniat că principala condiție  pentru primirea celor cerute este să ieșim din comoditatea neagră și tristă a negării.

„Este imposibil de găsit vindecare într-o boală așa-zis incurabilă. Negarea este facilă, orice se poate scufunda în negare. Cine s-a scufundat în negare nu face nimic bun și util cu sufletul lui. Aceasta atitudine este o capcană, o groapă cu șerpi. Pe moment te relaxezi, nu te mai zbați, totul pare să fie calm, dar după o vreme ies șerpii la iveală și încep să îți dea târcoale. Șerpii sunt gândurile de invidie la adresa celor care au reușit acolo unde tu nu ai vrut să insiști, gândurile de regret că nu ai profitat la timp mai mult de șansa pe care ai avut-o.

La toate acestea se adaugă frica „pentru că ai abandonat lupta spirituală, pentru că nu mai postești destul, nu te mai spovedești destul și nu te mai împărtășești, pentru că nu te mai rogi decât prea rar și prea puțin. Din cauzele astea te simți nepregătit pentru orice. Dacă ieși din negare și începi să cauți, revelațiile se țin lanț. Este greu de găsit acest ideal? Da, este greu de găsit, vei fi pus la probe, ești trecut prin multe filtre care îți vor ascuți simțurile duhovnicești, îți vor arăta valoarea mântuirii și a darului pe care îl primești de la Dumnezeu, însă cel care are răbdare și luptă până la final, acela va fi încununat”, a mai spus Părintele Nicolae Dima.

Citește și Un celebru preot îi trimite pe cei care se confruntă cu diferite dependenţe la doctor, nu la biserică: „Oricât de corect ar cânta părintele rugăciunile, asta nu-ți pune centură de siguranță peste viață”