Cum să te simţi mai puţin obosit fără să bei cafea

Multor oameni le place să bea cafea. Ca şi în cazul unui drog, o înghiţitură din această băutură îi face pe oameni să se simtă atât de bine, să aibă o stare emoţională ridicată. Însă, peste câteva ore, efectul cafelei dispare aşa că este nevoie de o nouă doză. Unele persoane au încercat, fără succes totuşi, diverse alternative însă nimic nu se poate compara cu savurarea unei ceşti de cafea.

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 09:16
Cum să te simţi mai puţin obosit fără să bei cafea

Foloseste lumina albastra

Studiile au aratat ca starea de alerta este influetata puternic de expunerea la lumina si de ritmul circadian. Ai putea achizitiona pentru birou un dispozitiv care sa produca lumina albastra. Aceasta este legata de suprimarea productiei de melatonina (hormonul de care organismul are nevoie pentru a se odihni peste noapte).

Lumina albastra te poate ajuta sa dormi mai bine atunci cand este folosita in timpul zilei. Un alt studiu realizat de Lighting Research Center sustine ca luminile de culoare rosie si albastra cresc starea de alerta si reduc somnolenta dupa o ora in care subiectii au fost expusi la ele.

Citeşte şi  Cauze medicale care provoacă oboseala

Mesteca guma

Te simti „pleostit” dupa amiaza? Mesteca guma. Un studiu realizat in Marea Britanie a descoperit ca guma creste starea de alerta, atentia si iti imbunatateste si starea de spirit. Mestecatul gumei creste ritmul cardiac si nivelul de cortizol, ambele fiind legate de energie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO