Cum să te speli CORECT pe mâini pentru a evita contactarea gripei şi a altor boli transmisibile

Încă din copilărie, suntem învățați că spălatul cât mai des pe mâini ne ține departe de bolile infecțioase. Dar oare știm să o facem corect? Iată câteva sfaturi utile…

RomaniaTV.net
07 feb. 2019, 07:12
Cum să te speli CORECT pe mâini pentru a evita contactarea gripei şi a altor boli transmisibile

Spălarea mâinilor durează cel puțin 20 de secunde

Odată cu spălarea regulate pe mâini, mai ales înainte de a atinge un produs alimentar, scade riscul ca persoana să se îmbolnăvească de hepatita A, diaree infecțioasă, gripă sau răceală, spun oamenii de știință.

Citeşte şi Bilanţ gripă. 91 de persoane au murit din cauza gripei

De asemenea, aceștia ne avertizează că spălarea pe mâini nu trebuie să se facă la repezeală, ci să se desfășoare cel puțin 20 de secunde. Mai mult decât atât, trebuie să știți că e necesar să să spălați pe mâini ori de câte ori urmează să mâncați.

Folosiți săpun și apă fierbinte

Pentru a elimina microbii definitiv, trebuie să folosiți săpun iar apa să fie fierbinte. O atenție deosebită trebuie acordată atât unghiilor cât și zonei de sub unghii pentru că acolo își fac de regulă casă, cei mai mulți microbi.

Ulterior, mâinile trebuie clătită cu apă curată și șterse cu un prosop. Este foarte important să vă spălați pe mâini și după ce îngrijiți o persoană bolnavă, după și înaintea folosirea toaletei, după și înaintea schimbării scutecelor celor mici, după ce vă suflați nasul, după ce atingeți un animal și după ce duceți gunoiul.