Cum să-ţi aranjezi mâncarea în bucătărie pentru a mânca mai sănătos şi mai puţin

Un studiu arata ca amenajarea necorespunzatoare a bucatariei si a frigiderului ne influenteaza alegerile culinare, pentru ca suntem de trei ori mai tentati sa mancam ce vedem in fata ochilor decat ceea ce sta ascuns de noi.

19 nov. 2013, 06:51
Cum să-ţi aranjezi mâncarea în bucătărie pentru a mânca mai sănătos şi mai puţin

Brian Wansink, profesor in stiinta nutritiei la Universitatea Cornell din New York, sustine ca felul in care ne depozitam alimentele influenteaza alegerile culinare pe care pe facem.

Wansink si echipa sa au analizat peste 100 de bucatarii si au cerut locatarilor sa tina un jurnal amanuntit cu tot ceea ce mananca zilnic. Ulterior, au rearanjat produsele alimentare din bucatariile altor 100 de persoane pentru a vedea care sunt diferentele in alegerile culinare zilnice.

CITEŞTE ŞI: De ce nu ar trebui să-ţi baţi la cap iubitul să slăbească

Am descoperit ca exista sanse foarte mari de alegere a mancarurilor care sunt vizibile si la indemana. Daca pozitionezi un produs nesanatos in fata tuturor celorlalte, pe rafturile din bufet sau in frigider, pe acela il vei manca, a declarat profesorul Wansink.

VEZI ŞI: Cum se păstrează CORECT alimentele în frigider. SFATUL SPECIALIŞTILOR

Recomandari pentru a evita preparatele nesanatoase

Din acest motiv, cercetatorul american specialist in nutritie recomanda ca produsele tip snack foods sa fie pastrate in fundul unui dulap inchis, nu la vedere pe etajere.

Totodata, un frigider mai mic si pozitionatul mancarurilor nesanatoase in spate te vor ajuta sa eviti tentatiile culinare si sa urmezi un regim alimentar mai sanatos.

Citeste mai mult pe lyla.ro