Cum să-ţi cureţi vopseaua de ouă de pe mâini şi unghii cu ce ai la îndemână în casă

După ce vei finaliza toate pregătirile de Paşte, şi mai ales înroşirea ouălelor, cu siguranţă îţi vei dori să ai nişte mâini curate şi hidratate. Pentru acest lucru nu este nevoie să dai banii pe produse speciale, ci trebuie doar să faci combinaţiile potrivite cu ceea ce ai la îndemână în casă.

RomaniaTV.net
15 apr. 2017, 03:49
Cum să-ţi cureţi vopseaua de ouă de pe mâini şi unghii cu ce ai la îndemână în casă

Iată câţiva paşi pe care trebuie să-i respecţi pentru a avea nişte mâini îngrijite de Paşte:

1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este o exfoliere uşoară cu câteva linguriţe de zahăr brun amestecat cu zeama de la o lămâie. Se pun în palmă şi se freacă mâinile între ele timp de 2-3 minute. Apoi te clăteşti bine cu apă călduţă. Zahărul va îndepărta celulele moarte, lăsând pielea moale şi fină, iar lămâia albeşte.

2. În a doua etapă, mâinile trebuie hidratate. Două alegeri excelente sunt mierea şi uleiul de măsline sau de migdale. De asemenea, poţi face un amestec din două linguriţe de miere încălzită cu puţin lapte şi vitamina E. În cazul în care încă persistă pe piele diverse pete de la vopseaua de ouă, combină o linguriţă de glicerină cu una de apă oxigenată şi suc de la o jumătate de lămâie. Aplici amestecul pe dischete de bumbac şi ştergi zonele cu probleme.

3. Pentru curăţarea unghiilor, pregăteşte un amestec din câteva linguri de suc de roşii cu o linguriţă de glicerină sau ulei de măsline. Poţi încerca şi 50 g tărâţe de grâu cu un gălbenuş de ou şi puţin ulei pentru netezirea unghiilor. Le albeşti cu suc natural de lămâie, iar dacă le pileşti, nu alege ustensile ca pile de metal, ci doar cele abrazive cartonate, deoarece sunt mai puţin agresive şi astfel eviţi exfolierea.