Cum să-ţi dai seama dacă puiul din magazin este proaspăt. Trebuie să încerci trucul ăsta!

Medicii nutriționiști ne recomandă să analizăm cu atenție puiul cumpărat din comerț. Este important ca respectiva carne să fie cumpărată de la producători autorizați și care să respecte toate normele din domeniu. La fel de importantă este și prospețimea cărnii.

05 ian. 2018, 19:04
Cum să-ţi dai seama dacă puiul din magazin este proaspăt. Trebuie să încerci trucul ăsta!

Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul supermarketului și ar trebui s găsești o altă variantă pentru mâncarea pe care o vei pune pe masă.

Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie. Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschise la culoare, potrivit Unica.ro

Citeşte şi Efectele consumului de carne de pui asupra noastră

Dacă vorbim, în schimb despre copănele și aripi, învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoarea. Nu îți fă griji dacă observi și urme de culoare galbenă pe carne. Este grăsime și este de preferat să aibă această culoare.

este de preferat să cumperi un pui întreg, din care să folosești doar părțile de care ai nevoie. Economisești bani, în primul rând. Apoi, ai șanse maxime să cumperi un produs proaspăt și de cea mai bună calitate.

Citeşte şi Dezgheţi carnea de pui? Mare atenţie la aceste greşeli. Poţi să ajungi la spital sau poţi să distrugi toata mancarea