Cum să-ţi inspiri copilul pentru a fi mai motivat. Vezi SFATURI

De multe ori, părinţii se simt responsabili pentru viitorul copiilor lor. Viitorul copiilor sunt un rezultat al alegerilor lor. Succesul copiilor depinde în prea mică măsură de părinţi. Părinţii trebuie să-şi coordoneze copiii, să-i îndrume, nu să-i forţeze să facă alegeri pe care şi-ar fi dorit ei să le facă, la un moment dat. S-ar putea ca, pentru moment, copilul să-ţi facă pe plac, fie pentru a te face să te simţi mai fericit, fie pentru a scăpa de tine. Dar asta nu înseamnă că l-ai motivat!

RomaniaTV.net
10 mart. 2013, 06:21
Cum să-ţi inspiri copilul pentru a fi mai motivat. Vezi SFATURI

Cum să-ţi inspiri copilul pentru a fi mai motivat? Iată câteva sfaturi care te vor putea ajuta.

Nu lăsa anxietatea ta să-l “motiveze”

Vei reuşi să-ţi motivezi copilul doar dacă îţi păstrezi calmul. Altfel, ei se vor concentra la cum să  răspundă crizelor tale de nervi şi nu să descopere adevăratul motiv pentru care ar trebui să întrepindă o acţiune sau alta. Dorinţa ta de a-l forţa să facă ceva pentru că aşa vrei tu va adânci, de fapt, războiul pentru putere dintre tine şi copilul tău.

Inspiră-l

Fii un model pentru copilul tău. Dacă eşti prea obsedat de control, copilul tău va fi tentat să fugă în direcţia opusă când te vede. Gândeşte-te ce te-a inspirat pe tine pentru a-ţi seta obiective şi pentru a atinge scopurile. Nu forţa lucrurile pentru că rişti să-l motivezi să ţi se opună, nu să facă ceea ce trebuie.

Lasă-ţi copilul să facă propriile alegeri

Copilul are dreptul să facă alegeri. Dacă ia deciziile bune, are de câştigat. Dacă alegerile sunt greşite, va suporta consecinţele acţiunilor lui. Dacă, să zicem, nu prea are chef de teme, o consecinţă ar putea fi că nu va putea utiliza computerul. Şi îl poţi motiva spunându-i că va putea accesa calculatorul pentru perioada stabilită, de îndată ce îşi termină tema. Acest mod de a-l motiva este mult mai eficace decât să ţipi, să-i ţii predici nesfârşite sau să-l ameninţi că nu va folosi calculatorul dacă nu îşi face temele.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro