Cum să-ţi înveţi copilul bune obiceiuri la masă

Te enervezi pe cel mic când vezi că aruncă lingura pe jos sau stropeşte cu suc întreaga masă din bucătărie, pe care tocmai ce ai şters-o cu grijă acum nici jumătate de oră. Câteodată ţi se pare că le face intenţionat şi că niciodată n-o să reuseşti să-l obisnuieşti cu bunele maniere la masă. Dar nu e aşa, e nevoie doar de răbdare şi de timp.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 08:15
Cum să-ţi înveţi copilul bune obiceiuri la masă

De cand puiul tau poate sta singur in scaunelul sau, poti sa incepi sa-l inveti incetul cu incetul, pas cu pas, bunele obiceiuri la masa. In primul rand, copilul trebuie obisnuit sa nu mai arunce tacamurile sau biberonul pe jos, chiar daca folosesti un sterilizator de biberoane.

Citeşte şi Ce nu ştiai despre regulile de bune maniere la masă

Nu ii da voie sa arunce cu mancare sau sa o ia cu manutele din farfuria comesenilor. In plus, nu uita sa-l inveti sa stea linistit cat timp ceilalti mananca – nu ii da voie sa urle in timpul mesei sau sa fuga prin toata camera, deranjandu-i pe ceilalti. Poate ti se pare deplasat sa-l „ingradesti” astfel de la o varsta mica, dar daca il lasi cand e mic sa faca orice la masa, iti va fi apoi mult mai greu sa-i impui niste limite celui mic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.