Cum să-ţi protejezi tenul iarna aceasta

Frigul irită şi usucă pielea, motiv pentru care trebuie acordată o îngrijire mai mare pielii în anotimpul rece.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 11:55
Cum să-ţi protejezi tenul iarna aceasta

Pentru că în timpul verii pielea a fost expusă ultravioletelor, aceasta este deshitratată. Înainte de a începe hidratarea, pielea necesită mai întâi o bună exfoliere. Deşi ştim că fondul de ten deschide porii, în perioada anotimpurilor friguroase acesta are rolul de a proteja dacă ştim cum să-l aplicăm corect.

În primul rând, iarna este recomandat fondul de ten lichid, chiar dacă avem tenul seboreic. Aplicarea acestuia se face după ce aplicăm o cremă hidratantă, care trebuie lăsată câteva minute ca să intre bine in piele.

Orice femeie, indiferent de vârstă, trebuie să ştie că demachierea este obligatorie zilnic, chiar dacă nu folosim farduri, deoarece pe timpul zilei impurităţile îşi fac loc pe tenul nostru. Folosim demachiante şi loţiunile tonice în funcţie de tipul de ten: normal, gras, uscat, mixt. Loţiunile tonice care conţin alcool nu sunt recomandate iarna deoarece usucă tenul şi atenuează ridurile.

Este musai să ştim ce fel de cremă să folosim în funcţie de vârsta tenului. Aşadar, pentru  a evita uscarea pielii, folosim săpunuri sau loţiuni cu PH acid sau neutru, creme hidratante, măşti hidratante din argilă şi fructe, pe care le aplicăm o dată pe săptămână sau cel puţin o dată pe lună. Maştile pot fi gasite în comerţ, dar pot fi preparate şi acasă.

Adoleşcentele pot folosi cremă hidratantă de faţă, iar tinerele de la 25 de ani ar trebui să înceapă să folosească o cremă contur pentru ochi. Se spune că ridurile şi cearcănele încep să devină vizibile de la 30 de ani, de aceea crema hidratantă de zi şi de noapte nu ar trebui să lipsească.

Este recomandat să suplimentăm doza de vitamina C care este numită şi vitamina tinereţii şi să bem 1,5-2 litri de apă pe zi pentru că pielea conţine 70% apă.

La 40 de ani se poate apela la o paletă largă de tratamente dermatologice care trebuie însoţită de o ingrijire zilnică riguroasă. De reţinut că tenul necesită o îngrijire adecvată încă din anii adoleşcenţii pentru a preveni din timp ridurile, cearcănele, imperfecţiunile.

Dacă începem să ne preocupăm de acest lucru la 50 de ani, nu mai putem să ne asteptăm la rezultate spectaculoase. Nu trebuie neglijat decolteul şi mâinile, care reprezintă “cartea de vizită” a unei femei.

Atenţie! Nu dormim niciodată machiate, indiferent de vârstă şi de cât de obosite suntem!