Cum să-ţi reduci cheltuielile în vremuri de criză

Când e criză economică, oamenii încearcă să cheltuiască tot mai puţini bani, în timp ce magazinele încearcă să apese butoanele magice pentru ca oamenii să cumpere din impuls. Fie că se plictisesc, fie că se simt bine la cumpărături, fie că o fac pentru că se află într-o stare emoţională bună sau proastă, după caz, oamenii dau fuga la magazin, iar dacă sunt şi reduceri, nimic nu-i mai poate stăpâni. Ai grijă însă, dacă te încadrezi în acestă categorie, degeaba te plângi apoi că te-a lovit criza economică.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 07:16
Cum să-ţi reduci cheltuielile în vremuri de criză

Nu mai cumpăra echipament sportiv şi vei rezista crizei economice

Dacă stai în faţa televizorului şi vezi tot felul de reclame la teleshopping cu diverse echipamente sportive, de la încălţări şi centuri pentru saună, până la aparate de electrostimulare sau steppere şi benzi de alergat, evită să le cumperi. De cele mai multe ori vor sfârşi fie aruncate pe sub pat sau prin garaj, fie le vei vinde la mâna a doua (asta într-un caz fericit). Ai grijă, dacă nu ai un plan bine stabilit de exerciţii fizice pentru a te menţine în formă, mai bine renunţă. Altfel, aceste aparate îţi vor subţia doar bugetul şi nicidecum talia.

Nu mai cumpăra DVD-uri şi poţi economisi

Dacă nu eşti la facultate şi ai mai mult de 10 ani, atunci fii sigur că n-ai să te uiţi de două ori la un DVD. Presupunând că un DVD costă aproximativ 50 de lei şi obişnuieşti să cumperi două pe lună, vei economisi 1200 de lei pe an.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro