Cum să-ţi transformi copilul într-un lider

Puţine subiecte au fost mai dezbătute decât leadership-ul. Cineva interesat de subiect va fi cu siguranţă pus în încurcătură de miile de lucrări de specialitate care tratează în amănunt subiectul. Două mari curente s-au dezvoltat de-a lungul anilor, fiecare dintre acestea având suporterii săi.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 06:23
Cum să-ţi transformi copilul într-un lider

Unii consideră că liderii se nasc şi că mai trebuie făcută doar şlefuirea. Alţii susţin sus şi tare că totul se învaţă, inclusiv leadership-ul. Şi o tabără, şi alta au argumente solide care să le susţină convingerile însă un lucru este sigur: liderul este persoana care decide direcţia iar ceilalţi sunt cei care îl urmează.

Toţi părinţii visează ca odraslele lor să fie deschizători de drumuri şi alţii să fie cei care îi urmează. Însă, pentru ca aceste lucruri să devină realitate micuţul vostru are nevoie de ajutor. Cultivarea calităţilor de lider începe încă din copilărie.

Trebuie să-i daţi exemple de lideri şi mai ales cum s-au impus acesţia în faţa semenilor lor. În acelaşi timp, trebuie să-i explicaţi pe inţelesul lui, folosind cuvinte simple, că liderul întotdeauna încearcă să facă lumea mai bună, atât pentru el cât şi pentru cei care îl urmează.

Nu uitaţi să-i amintiţi despre faptul că un lider îşi stabileşte mereu obiective înalte şi are o echipă împreună cu care îşi atinge aceste ţeluri.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.