Cum să ţii ouăle în frigider ca să nu-şi piardă proprietăţile: cu vârful în sus sau în jos?

V-aţi întrebat vreodată cum ar trebui păstrate ouăle pentru a-şi păstra calităţile. Fiecare produs alimentar are nevoie să fie ţinut la anumite termperaturi. Însă, pentru ouă nu e suficient doar să fie ţinut la frigider. Ele trebuie ţinute într-o poziţie anume.

09 nov. 2021, 19:13
Cum să ţii ouăle în frigider ca să nu-şi piardă proprietăţile: cu vârful în sus sau în jos?

Fiecare produs alimentar are nevoie să fie ţinut la anumite termperaturi. Însă, pentru ouă nu e suficient doar să fie ţinut la frigider. Ele trebuie ţinute într-o poziţie anume.

După ce sunt luate de la găini, ouăle trebuie păstrate 20 de zile într-un loc răcoros, de cel mult 15 grade Celsius. Temperatura trebuie să fie constantă. După această perioadă, ele trebuie depozitate la frigider, la 5 grade Celsius.

Cum spunea, pe lângă temperatura potrivită din frigider, ouăle au nevoie să fie ţinute într-o anumită poziţie. Fie că le puneţi într-o cutie de carton sau pe uşa frigiderului, ele trebuie să stea cu partea rotunjită în sus. Ele au un capăt mai rotunjit unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană are rolul de a asigura puiului dintr-un ou fertilizat aerul necesar înainte ca acesta să spargă coaja.

Sacul de aer poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou sau albumenul este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

Ouăle, singurele alimene pe care ar trebui să le mănânci seara pentru a slăbi și a dormi mai bine

Banalul ou s-ar putea să îți schimbe viața dacă hotărăști să îl adaugi pe lista scurtă pentru masa de seară. Acest aliment care se găsește aproape în toate frigiderele românilor, favorizează relaxarea și oferă un somn și o odihnă de mai bună calitate.

După ora 18:00, nu este recomandat să mâncați mese prea mari și sățioase deoarece metabolismul începe să încetinească. Potrivit experților, idealul este să pregătiți o cină ușoară.

„Am constatat că consumul de puține proteine ​​noaptea înainte de culcare, aproximativ 6 grame, care este echivalentul unui ou, menține nivelul zahărului din sânge stabil. în cea mai mare parte a nopții.

Ouăle sunt o mâncare bună pentru slăbi deoarece are un raport bun dintre proteine ​​și grăsimi sănătoase. De asemenea, sunt foarte sătul. Un studiu efectuat pe femei supraponderale a arătat că acest consum de ouă a crescut sentimentul de plenitudine și a determinat participanții să mănânce mai puțin în următoarele 36 de ore. „, explică medicul. Aceasta înseamnă că este capabilă să regleze glucoza pe care o avem în organism și hormonul stresului.

O cină cu ou este întotdeauna un succes pentru a slăbi și a te odihni. Pentru al însoți, alte alimente indicate pentru noapte sunt legumele, peștele la grătar sau supele.

Oul este bogat în proteine, dar are și o mare cantitate de minerale, vitamine (A, B1, B2), albumine și metionină, un aminoacid foarte benefic pentru ficat. Potrivit specialiștilor, un ou consumat la micul dejun ajută puterea de concentrare și stimulează creativitatea.

Citeşte şi Reţetă cinnamon rolls. E foarte uşor de pregătit şi pentru aluat aveţi nevoie doar de două ingrediente