Cum să tratezi naturist colonul iritabil

Mesele luate pe fugă, stresul zilnic, agitația, consumul de antibiotice, puținele ore de somn își pun din ce în ce mai mult amprenta asupra sănătății tale și pot declanșa sindromul de colon iritabil.

07 iul. 2017, 09:56
Cum să tratezi naturist colonul iritabil

Un număr tot mai mare de  persoane se confruntă cu afecțiuni precum diareea cronică, sindromul de colonul iritabil, sau parazitozele.

Astfel că, sindromul de colonul iritabil (SCI) este o tulburare funcţională a aparatului digestiv, datorată perturbării motilităţii intestinale pe o perioadă de cel putin trei luni, existând și persoane cu un colon considerat anormal de sensibil. Această problemă este de obicei semnalată  pe un  segment foarte larg de populaţie, mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20-50 de ani.

Transpirația excesivă, un posibil semn al colonului iritabil

Principalele simptome în acest caz sunt durerile abdominale tot mai dese, prezența diareei urmată fără explicație de constipație, balonare, disconfort abdominal mai ales după masă.

Există posibilitatea la unele persoane să se confrunte cu un episod diareic timp de câteva zile, urmată mai apoi de constipație. Asociat acestor simptome deloc plăcute se poate instala și starea accentuată de somnolență, dureri de cap sau spate mai ales în zona lombară, transpirații abundente, un gust neplăcut în gură chiar și după ce te-ai spălat pe dinți sau nevoia repetată de a urina.

Ce este de făcut

Cel mai important pas pe care îl poți face este să îți schimbi alimentația, să elimini definitiv prăjelile, să eviți fumatul, alcoolul sau excesul de cofeină cât și dulciurile.

Este indicat să mănânci puțin și des, să mesteci fiecare bucățică extrem de bine și să te axezi pe un consum mărit de fibre, fructe și legume.

Cicoarea tonifică mușchii intestinali

Prepară un decoct dintr-o linguriță de rădăcină de cicoare prăjită, pe care trebuie să o pui la fiert în 500 de mililitri de apă până dă în clocot. Las-o mai apoi 15 minute la infuzat, strecoar-o și consum-o pe parcursul zilei cu înghițituri mici.

Această plantă se pare că este extrem de utilă mai ales când digestia ta îți dă bătăi de cap.

Menta calmează spasmele

Una dintre plantele recomandate în acest caz, care datorită ingredientelor sale active este benefică pentru a calma durerile ce apar la nivelul sistemului gastrointestinal.

Este de preferat să cosumi ceai de mentă și nu produse cu aromă de mentă, în caz contrar efectul pe care îl vei obține va fi taman invers.

Dacă te confrunți cu spasme sau balonări se recomandă să consumi trei căni de infuzie de mentă pe care poți să o prepari dintr-o linguriță de plantă la 200 de mililitri de apă clocotită pe care să o lași timp de zece minute la infuzat.

Ghimbirul calmează problemele digestive

Un super aliat al sănătății organismului tău, este indicat să îl introduci în alimentația ta, poți să îl adaugi în salate, smoothie-uri, shake-uri sau să îl consumi sub formă de ceai.

Pune o linguriță de ghimbir ras sau măcinat în 200 de mililitri de apă clocotită și lasă-l la infuzat 10 minute, apoi consumă-l pe parcursul zilei.

Usturoiul, cel mai vechi remediu

Fierbe câțiva căței de usturoi, scurge apă în care au fiert și apoi pasează-i și consumă-i înainte de masă. Sunt eficienți în caz de infecții intestinale, flatulență și balonări. Nu ar strica să îi consumi în mod frecvent. Odată ce i-ai fiert, pasta pe care o obții prin pisarea lor are un gust deosebit.

Argila absoarbe gazele intestinale

Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru a trata colonul iratibil, argila ajută la refacerea florei intestinale, ajută la reglementarea funcțiilor acestui aparat, mai ales pentru că absoarbe impuritățile și gazele prezente la nivelul intestinului.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi într-un pahar cu apă plată o linguriță de pulbere de argilă și să o bei cu 30 de minute înainte de masă.

Este foarte important ca pe lângă alimentație, tratamente naturiste să apelezi și yoga, masaj, meditație, sport, deoarece organismul are nevoie de o bună circulație sangvină în permanență și trebuie să combați pe cât posibil stresul din viața ta.

Află mai multe despre ce ar trebui să mănânci dacă suferi de colon iritabil, AICI