Cum sărbătoresc românii Dragobetele în plină pandemie COVID. ”Am venit până nu se închid toate”

Cu ocazia Dragobetelor, românii au plecat în vacanță la Băile Felix, unde se pot relaxa la un masaj sau în piscinile cu apă termală. Administratorii complexului balnear pregătesc turiștilor surprize și cu ocazia zilei de 8 martie.

24 feb. 2021, 10:26
Cum sărbătoresc românii Dragobetele în plină pandemie COVID. ”Am venit până nu se închid toate”

Cum sărbătoresc românii Dragobetele în plină pandemie COVID. Cu toate că România se confruntă cu o situație dificilă din cauza pandemiei COVID, românii nu au uitat să petreacă și au plecat la Oradea pentru a se relaxa la Băile Felix.

Turiștii care au ales să petreacă Dragobetele la Băile Felix au parte de masaje și de clipe de relaxare în piscinele cu apă termală ale complexului balnear din Oradea. În acest weekend stațiunea este plină de români, însă din cauza pandemiei aceștia nu se pot bucura de saune sau de bazinele interioare, dar administratorii au venit cu alternative.

”Am venit cu familia, cu prietenii. Ne simțit foarte bine, e totul ok, până nu se închid toate. Avem tot ce ne trebuie, mâncare, cazare, totul e ok” , a declarat un turist.

Sărbătoarea de Dragobete este una românească sărbătorită pe 24 februarie și marchează în tradiţia românească începutul primăverii. În prezent, Dragobetele reprezintă pentru români simbolul dragostei, fiind identificat cu zeul iubirii în mitologia greacă, Eros şi cu zeul dragostei din mitologia romană, Cupidon.

Citește și: Dragobete 2021. Ritualul magic pe care trebuie să-l faci în noaptea de Dragobete pentru atragerea sufletului-pereche

”De dragobete, iubește românește” spune o zicală din bătrâni. 

Cum sărbătoresc românii Dragobetele în plină pandemie COVID. Îndrăgostiții sosiți la Băile Felix sărbătoresc Dragobetele într-un mod autohton, iar pentru că Ziua Femeii se aproprie, administratorii complexului balnear pregătesc turiștilor un sejur de vis.

”Turiștii pot beneficia de piscinele exterioare deocamdată, baza de tratament deocamdată este funcțională. În general în perioada aceasta rezervările se fac last minute” , a declarat administratorul  complexului pentru Romania Tv.

Ce să NU faci pe 24 februarie dacă vrei să ai noroc în dragoste

Dragobete, numit şi Cap de Primăvară, era sărbătorit, în funcţie de zona etnografică, în una din zilele de la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie. După legendă, el este fiul Babei Dochia şi reprezintă, în opoziţie cu aceasta, principiul pozitiv.

De exemplu, la fel ca în cazul celor mai multe sărbători româneşti, se spune că de Dragobete nu e bine să coşi, să speli sau să calci rufe. În schimb, este de preferat să-l întâmpini pe fiul Dochiei cu locuinţa curată, pregătită să adăpostească o iubire la fel de pură.

Nu trebuie să uităm că dragostea e un sentiment care cuprinde întreaga natură, inclusiv necuvântătoarele faţă de care omul îşi asumă de Dragobete un rol protector. Astfel, sacrificarea sau comercializarea animalelor trebuie evitată pe 24 februarie.

https://www.youtube.com/watch?v=SRhwpe50vmQ&feature=youtu.be&ab_channel=RomaniaTV