Cum scăpăm de alergiile de sezon cu ajutorul remediilor naturiste. Zece produse care ameliorează strănutul excesiv, iritațiile de pe piele și reduc inflamația căilor respiratorii

Primăvara e, probabil, anotimpul preferat al multora dintre noi. Vremea e ideală, nu e nici foarte cald, nici prea frig și ne putem desfășura toate activitățile preferate în aer liber.

14 apr. 2022, 19:30
Cum scăpăm de alergiile de sezon cu ajutorul remediilor naturiste. Zece produse care ameliorează strănutul excesiv, iritațiile de pe piele și reduc inflamația căilor respiratorii

Cum scăpăm de alergiile de sezon.

Totuși, sunt și persoane pentru care venirea primăverii e un adevărat calvar. De ce? Tocmai din cauza alergiilor la diverși copaci, plante sau alte lucruri din atmosferă. Mule din aceste alergii pot fi chiar severe. În ultimii ani, tot mai mulți români s-au plâns că fac alergii grave la ambrozie.

Cum scăpăm de alergiile de sezon. Cele mai cunoscute simptome sunt înfundarea nasului sau din contră, rinoreea, adică secrețiile mucoase abundente, lăcrimarea ochilor, tusea, strănutul, dureri la nivelul capului, mâncărime la nivelul pielii sau înroșirea pielii, urticarie.

Cum scăpăm de alergiile de sezon. În mod cert alergiile nu sunt de ignorat. Recomandarea e să mergeți la medicul alergolog pentru a efectua testele de alergie și a afla care sunt alergenii de care să vă feriți. Tot medicul alergolog este cel care vă poate prescrie tratamentul potrivit.

Ceai de trifoiu roșu și urzică

În cazul alergiilor ușoare, puteți apela și la remedii naturale ca simptomele lor să devină din ce în ce mai ușoare. Tratamentele naturiste vă ajută mult la ameliorarea simptomelor. Spre exemplu, ca să ameliorați strănutul excesiv aveți nevoie de ceaiuri fierbinți din trifoi roșu sau urzică. Usturoiul e cel care ameliorează rinoreea.

Ceai de eucalipt și cimbru

Ca să ameliorați congestia și inflamația de la nivelul pielii puteți apela la ceaiurile de eucalipt și cimbru. În acest caz, se vor infuza 30 de grame de frunze din aceste plante într-o cană de apă fierbinte.

Vitamina C

Consumul zilnic de doze mari de vitamina C poate ajuta în ameliorarea reacțiilor alergice deoarece vitamina C are proprietăți antihistaminice. In acest caz se recomandă o doză zilnică de 1-4 grame de vitamina C, care ar trebui să ajute și de decongestionarea nazală.

Vitamina E

O altă metodă de a scăpa de simptomele neplăcute este vitamina E. Ajută la ușurarea respirației și susține sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor. Vitamina A, împreuna cu zincul, sunt secretul unui sistem imunitar funcțional. Vitamina B ajută producția de cortizon care, la rândul lui, neutralizează factorii alergici, spun medicii.

Calciu și magneziu

E recomandat să luați calciu și magneziu dacă suferiți de alergie fiindcă relaxează sistemul nervos și luptă împotriva stresului. Și echinaceea ajută sistemul imunitar și reduce simptomele alergiilor, mai ales a celor de primavară. Poate fi consumata sub forma de ceai, capsule, tinctură, cu mențiunea de a se respecta dozele recomandate pe ambalajul produsului ales.

Ceai de urzică

Un alt remediu este ceaiul de urzică. În primul rând, reușește să stimuleze reacția sistemului imunitar în fața alergiilor și, în al doilea rând, calmează senzația de ochi înroșiți și uscați. Și menta oprește lăcrimarea ochilor. Puteți consuma o cană de ceai de mentă în fiecare zi, dar și aplicarea plicurilor de ceai utilizate sub formă de comprese oculare.

Miere

E necesar să știți că și mierea ajută la reducerea simptomelor alergice. Calmează lăcrimarea excesivă, dar și mâncărimile la nivelul pielii.

Oțet din cidru de mere

Otețul din cidru de mere sustine și stimulează sistemul imunitar și, în plus, sprijină drenajul limfatic și subțiază mucusul. Amestecă o lingură de oțet de mere cu una de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și o jumătate de lingură de miere crudă. Consumă din acest amestec de trei ori pe zi.

Legume proaspete

Legumele proaspete, cum sunt frunzele de țelină, varză, sfeclă, morcovii și chiar napii pot să combată alergiile de sezon. E de preferat să consumați legume de culoare verde închis, galbene sau portocalii, dar și ghimbir, usturoi, ceapă și hrean.

Consumul de alcool și tutun nu sunt deloc benefice în sezonul alergiilor.

Citește și Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Citește și Sezonul alergiilor va începe mult mai devreme decât în mod normal. Avertismentul oamenilor de ştiinţă