Cum scapi de căldura din mașină pe timpul verii. Sfaturi practice pentru șoferi

Plimbările în miezul zilei, pe timpul verii, pot deveni destul de neplăcute, mai ales dacă nu ai sistemul AC funcțional. Totuși, pentru a menține în permanență o temperatură mai scăzută în autoturism, există soluții care-ți pot veni în ajutor. 

12 iul. 2022, 16:04
Cum scapi de căldura din mașină pe timpul verii. Sfaturi practice pentru șoferi

Chiar dacă ai aerul condiționat funcțional, acesta își face efectul abia la câteva minute după urci la bordul mașinii, aerisești și pornești motorul. Pentru stabilirea unui confort climatic cât mai rapid, ideal este ca temperatura din autoturism să fie deja cât mai scăzută, înainte de a urca în mașină.

Sfaturile în acest sens sunt și mai binevenite pentru cei care au rămas fără freon sau care pur și simplu nu pot suporta aerul rece.

Utilizarea parasolarului ajută enorm în menținerea unei temperaturi mai scăzute în mașină. Montează-l pe parbriz după ce parchezi. Astfel, când vei intra în autoturism, bordul, tapițeria de pe banchete și volanul nu vor fi încinse.

Pentru a scăpa cât mai rapid de „saună”, imediat cum intri în mașină, aerisește autoturismul. Deschide două portiere sau măcar geamurile, pentru ca aerul din interior, mult mai cald decât cel din exterior, să iasă. Înainte să pornești AC-ul, ai răbdare! Ventilează!

Utilizarea gemurilor fumurii oferă un plus de discreție, dar sunt utile și împotriva căldurii.

Și evident, un aspect simplu dar esențial, nu uita să parchezi mașina la umbră! Evită pe cât de mult posibil razele soarelui.

 

Nu porni aerul condiționat imediat cum urci în mașină!

 

De fiecare dată când îți lași mașina undeva închizi și geamurile, dar numai când o lăsam la umbră în interiorul ei se acumulează 400-800 mg de benzen, iar situația se înrăutățește atunci când este lăsată în soare. Când mașina este parcată la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen crește până la 2000-4000 mg, adică de peste 40 de ori mai mult decât limita admisă.

Când stai în mașină cu geamurile închise, inhalezi benzenul, care îți afectează ficatul, oasele și rinichii. Organismul are apoi nevoie de foarte mult timp pentru a-l elimina.