Cum scapi de inesteticele puncte negre

Oricât de bine ți-ai curăța fața, punctele negre pot apărea pe ten când nici nu te-aștepți. Se aseamănă foarte mult cu punctele albe de grăsime, fiind amândouă comedoame, formate din sebum și celule moarte, blocate în interiorul foliculilor de păr. Contrar denumirii pe care o poartă, punctele negre pot fi și de culoare galbenă, însă, chiar și-așa, aspectul lor este inestetic.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 09:41
Cum scapi de inesteticele puncte negre

Mituri despre punctele negre

Dacă le ai, nu te gândi că acest lucru se întâmplă din cauză că nu ți-ai curățat bine fața. Sunt o mulțime de factori care pot duce la apariția punctelor negre și vei vedea că deși folosești produse de exfoliere a tenului, rezultatele întârzie să apară.

Zonele cele mai predispuse

Punctele negre pot apărea pe orice zonă a feței, cel mai des pe nas, frunte și bărbie. Există și persoane care au și în alte zone precum urechile, umerii sau pe spate, însă mai rar. Atât punctele negre, cât și cele albe, se pot forma în orice parte a corpului care are foliculi de păr.

Citeşte şi S-a spălat pe faţă cu sare timp de o lună. Rezultatul este incredibil

Cum scapi de ele

Chiar dacă poate părea tentant sa îi cureți pe cont propriu, acest lucru nu este recomandat, căci poți agresa pielea prin presarea incorectă sau poți irita tenul din cauza microbilor care se află pe degete. În schimb, alege produse care conțin ingrediente care te pot ajuta să scapi de punctele negre precum retinolul, acidul salicilic, acidul glicolic sau o combinație dintre cele două. Acestea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și uleiului care astupă foliculii de păr, fiind exfolianți chimici. De asemenea, poți folosi benzi de eliminare a punctelor negre sau poți merge la dermatolog, care ți le va îndepărta manual.

Poți preveni apariția punctelor negre?

Dacă le-ai eliminat cu succes și tenul tău este curat acum, cu siguranță te întrebi dacă există o metodă care poate preveni apariția punctelor negre noi. Din păcate, răspunsul este nu. Sunt persoane care au pori mai mari decât celelalte, în special cele cu tenul uleios. Ce poți face este să ai grijă ca porii să nu se mai astupe, evitând să îți atingi fața cu mâinile, curățând periodic ecranul telefonului mobil și prin exfolierea tenului, o dată pe săptămână.

Mască pentru puncte negre, cu iaurt și fulgi de ovăz