Cum scapi de scamele de pe haine. Trucuri ingenioase care îţi salvează obiectele vestimentare

Scamele pot apărea pe haine după spălări repetate și le pot face de nepurtat. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată încă de când bagi lucrurile la maşina de spălat.

22 ian. 2023, 19:18
Cum scapi de scamele de pe haine. Trucuri ingenioase care îţi salvează obiectele vestimentare

Cum scapi de scamele de pe haine. Două trucuri geniale îţi ajută hainele să nu se deterioreze, ba chiar să arate ca noi. În primul rând, înainte de a introduce hainele în maşină, întoarce-le pe dos. Acest lucru va preveni formarea scamelor, care iau naştere prin frecarea ţesăturii, în plus, dosul hainelor va fi mult mai bine curăţat. Dosul hainelor este partea cea mai expusă la sebum și transpirație.

Cum scapi de scamele de pe haine. Trucul cu şerveţele umede

Ca să nu se mai formeze scame în timpul spălării, introdu în maşină, odată cu hainele, câteva şerveţele umede. Apoi rulează un ciclu de spălare fără centrifugare pentru a preveni apariția scamelor. Acestea apar în urma frecării ţesăturilor. Prin urmare, cu cât hainele se vor mișca mai puțin în timpul spălării, cu atât vor rezulta mai puține scame.

Citeste si Cum cureți simplu și eficient fierul de călcat. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Șervețelele umede au o absorbție puternică, calitate datorită căreia pot prinde fibrele de țesătură și părul care se lipește de haine în timpul spălării la mașină. La sfârșitul spălării, vei observa că aceste particule s-au lipit de șervețele.

Atenţie! Şerveţelele umede trebuie să fie dintr-un material mai rezistent. Dacă ţi se destramă în mână sau se pătrund uşor cu unghiile, se vor destrăma şi în maşina de spălat.

Cum scapi de scamele de pe haine. Trucul cu buretele

Un alt truc genial care previne formarea scamelor este folosirea unui burete în maşina de spălat. Poate fi un burete de vase sau unul de baie. Introdu-l în mașina de spălat și rulează-l pe ciclul pentru haine delicate.

În timpul spălării, buretele va atrage toate scamele, părul și murdăria de pe haine. Acest truc este foarte eficient şi pentru îndepărtarea părului de animale de companie care s-a lipit de țesături.

Alte trucuri eficiente pentru îndepărtarea scamelor

Dacă ai uitat de cele două trucuri în momentul în care ai băgat hainele la maşină, ei bine, există soluţii şi după ce hainele sunt deja spălate şi uscate.

Poţi curăţa scamele de pe haine cu ajutorul unui cearşaf, care trebuie bine frecat de obiectele vestimentare scămoşate.

De asemenea, poţi folosi o piatră ponce pe care, de asemenea, va trebui să o freci uşor de ţesătură.

Sau folosește o bandă adezivă pe care o lipeşti pe partea țesăturii unde există cele mai multe scame. Trage uşor de bandă în aşa fel încât să nu deteriorezi ţesătura.

Citeste si Ce se întâmplă dacă pui un vas cu sare sub pat. Acest truc te va ajuta să scapi de o problemă foarte mare