Cum scapi garantat de durerile de călcâie

Pintenii calcanei (Calcare calcanei) sunt proeminente osoase formate in zona calcaielor. Principalele cauze ale aparitiei lor sunt mersul sau statul in picioare pe perioade indelungate si purtatul de pantofi incomozi. Pe langa umflarea calcaielor, simptomele cele mai pronuntate sunt durerea si inflamatia, resimtite mai ales in zona mediana a calcaiului.

16 apr. 2016, 11:52
Cum scapi garantat de durerile de călcâie

Simptomele de durere sunt cel mai intense dimineata la trezire sau dupa statul nemiscat pe scaun timp indelungat, scrie secretele.com. Acestea incep la nivelul calcaiului, dar pot radia si catre talpa. Durerile devin adeseori insuportabile, ingreunand sau impiedicand complet activitatile care presupun deplasare.

Citeşte şi Înlocuieşte pastilele pentru dureri de cap cu această mişcare

Problemele pot fi învinse atat prin tratament farmaceutic, cat si prin remedii naturiste. Majoritatea metodelor alternative de tratament vizeaza calmarea durerilor, reducerea inflamatiei si vindecarea problemei prin imbunatatirea circulatiei sanguine, sprijinirea metabolismului calciului si impiedicarea precipitarii sarurilor la nivelul picioarelor.

Metode naturiste de calmare a durerilor

Impachetarile cu cartofi reduc considerabil intensitatea durerilor. Spala bine cativa cartofi si paseaza-i cu tot cu coaja in blender sau in robotul de bucatarie. Toarna putin piure crud pe o bucata de fasa sterila si aplica compresa pe zona dureroasa a calcaielor. Infasoara apoi piciorul in folie de plastic si incalta-te cu sosete. Compresele trebuie schimbate zilnic. Durata tratamentului este de 7 zile.

Impachetarile cu miere si sare presupun acelasi procedeu de mai sus. Se prepara amestecand miere cu sare de masa in cantitati egale. Durata tratamentului este de 10 zile, chiar daca durerile incep sa cedeze după vreo trei zile.

Tinctura cu aspirina presupune amestecarea a 10 tablete de aspirina cu 250 ml de alcool 70%. Toarna solutia intr-un recipient din sticla prevazut cu capac si asteapta 2 zile ca aspirina sa se dizolve complet in alcool. Inainte de fiecare utilizare, agita bine flaconul. In fiecare seara inainte de culcare, aplica pe pielea afectata a calcaielor comprese imbibate in solutie, dupa care infasoara piciorul in folie de plastic si incalta-te cu sosete.

Citeşte şi REMEDII eficiente pentru roşu în gât

A doua zi dimineata, spala-te bine pe picioare si reia procedeul. Tinctura actioneaza foarte eficient inclusiv asupra bataturilor si a vatamaturilor pielii, precum si a varicelor. Este un bun analgezic, si poate fi folosita si pentru problemele de osteocondroza datorate acumularii excesive de saruri.