Cum scapi uşor de mirosul urât al prosoapelor de baie

Dupa cateva zile de utilizare, prosoapele dobandesc un miros neplacut, umed, care este eliminat numai în timpul procesului de spalare. Din cauza contactului lor cu reziduurile de apă, celulele moarte și mucegaiul, prosoapele de baie capata un aspect urat si un miros urat.

19 oct. 2018, 07:47
Cum scapi uşor de mirosul urât al prosoapelor de baie

Pentru a elimina mirosul neplacut al prosoapelor nu este necesar sa cumperi produse parfumate, cum ar fi balsamurile de rufe, scrie ele.ro.

Citeşte şi Cum să împrospătezi mirosul covorului fără să-l speli

Uneori, acestea pot inrautati mirosul si, din cauza conținutului lorde compuși chimici agresivi, ele sunt dăunătoare pentru mediu și pot duce la apariția alergiilor respiratorii. Cea mai la indemana si sigura solutie sunt produsele naturale de curatare. Iata cateva dintre acestea:

Otet alb si bicarbonat de sodiu

Soluția de curățare făcută cu oțet alb și bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai bune alternative pentru a elimina mirosul neplacut al prosoapelor. Acest amestec pătrunde ușor în țesaturi și ajută la eliminarea murdăriei blocate. În plus, proprietățile sale antifungice și antifungice elimină bacteriile, mucegaiul și microorganismele care pot provoca infecții și mirosuri puternice. De asemenea, acesta are un efect care înlocuiește dedurizatorii convenționali pentru țesături.

Ingrediente:
Apa calda
1 ceasca de otet alb (250 ml)
½ ceasca de bicarbonat de sodiu (100 g)

Punei prosoapele în mașina de spălat și acopera-le cu cantitatea de apa calda necesară. Apoi, adăuga ceașcă de oțet alb și începe ciclul de spălare.Lăsa prosoapele în interiorul mașinii și umple-le din nou cu apa fierbinte. În cele din urmă, adăuga bicarbonatul de sodiu si da-le din nou la spalat.

Suc de lamaie

Datorită concentratției sale de acid citric, sucul de lamaie este o opțiune excelentă pentru albirea și dezinfectarea tuturor tipurilor de articole de îmbrăcăminte. În același mod, aceste proprietăți și aroma lor acidă ajută la eliminarea mirosului neplacut al prosoapelor.

Ingrediente

½ ceasca de suc de lamaie (125 ml)
4 cesti de apa fierbinte (1 litru)

Toarna sucul de lamaie intr-un lighean și inmoaie-le cu apa fierbinte si soluție. Lasa-le să se înmoaie timp de 40 de minute.După acest timp, punei-le în mașina de spălat și spălai-le cu detergent obișnuit.