Cum se apără femeile-deputat din Libia: Cu GRENADA în POŞETĂ pentru „siguranţa personală”

Un membru al Congresului general naţional libian, autoritatea supremă a ţării, le-a explicat miercuri serviciilor de securitate de la intrarea în primăria din Tripoli că poartă în geantă o grenadă pentru "siguranţa personală", relatează AFP, informeză Mediafax.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 13:32
Cum se apără femeile-deputat din Libia: Cu GRENADA în POŞETĂ pentru „siguranţa personală”

„Doamna Souad Soltane a trecut geanta sa prin detectorul de arme şi explozibil şi s-a declanşat alarma”, a explicat Consiliul local din Tripoli pe pagina sa de Facebook. „Când responsabilul de securitate i-a cerut să prezinte ce are în geantă, aceasta i-a declarat că poartă cu sine o grenadă pentru siguranţa sa personală”, a adăugat acesta.

Lui Soltane i-a fost permis accesul la reuniune abia după ce aceasta i-a predat grenada responsabilului de securitate. Deputatul a „dorit să-şi recupereze bomba la încheierea reuniunii, dar responsabilul de securitate a refuzat”, continuă sursa citată.

Citeşte şi Captură-record de arme în Franţa

Consiliul local din Tripoli a menţionat că a făcut această precizare pentru a dezminţi informaţiile apărute pe reţelele de socializare, potrivit căror Souad Soltane ar fi fost arestată în urma acestui incident.

După înlăturarea de la putere a regimului Muammar Gaddafi, în octombrie 2011, armamentul a proliferat în Libia, o ţară care a rămas foarte instabilă.

Vineri seara, în capitala libiană au izbucnit din nou violenţe, după ce agenţii unei miliţii islamiste au deschis focul asupra unor manifestanţi care denunţau prezenţa lor la Tripoli. În urma acestor violenţe, 46 de persoane au murit şi mai mult de 500 au fost rănite.