Cum se aşază corect hârtia igienică pe suport. Ai făcut-o greşit până acum

n timp ce unii susțin că hârtia igienică se așază cu partea de care tragi în spate, alții susțin că, de fapt, această se pune cu hârtia în față.

15 ian. 2018, 18:46
Cum se aşază corect hârtia igienică pe suport. Ai făcut-o greşit până acum

Că să ne dăm seama cum este corect, am ajuns chiar la inventatorul rolei de hârtie igienică.

Atunci când a fost inventată hârtia igienică și a fost prezentat patentul, Seth Wheeler a demonstrat prin mai multe imagini că hârtia igienică se așază cu hârtia în față, pentru a trage mai ușor de ea.

Adevărații inventatori ai hârtiei igienice moderne, frații Scott, au refuzat să spună cuiva cu ce se ocupă, însă produsul lor a avut mult succes și a fost imediat utilizat de către persoanele bogate. Lor le-a venit pentru prima dată ideea de a înfășură hârtia igienică pe un cilindru, care pe atunci nu era găurit. Dar mai târziu s-au gândit și la asta.

În anii 1880, cineva și-a dat seama că prin cilindrul gol al hârtiei igienice s-ar putea introduce un soi de suport, care să facă folosirea mai comodă, așa că a devenit imediat populară această hârtie igienică.

În anii ’40 s-a inventat hârtia din două straturi. Cei mai mari consumatori de hârtie igienică sunt americanii. Aceștia consumă în fiecare an, pe cap de locuitor, 22 de kilograme.

Vechii greci foloseau pentru igienă personală pietre ori bucăți de lut, iar românii se lăudau că folosesc bureți de mare.

În alte zone ale lumii, zăpadă, mușchii de pe copaci, foile de porumb și cărțile au fost de mare ajutor, scrie teodtrandafir.