Cum se calculează corect scenariile pentru deschiderea şcolii. Anunţul Administraţiei Prezidenţiale

Klaus Iohannis a prezentat informaţii eronate în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri la Palatul Cotroceni cu privire la calcularea scenariilor pentru deschiderea şcolii. Administraţia Prezidenţială a anunţat prin intermediul unui comunicat care este informaţia corectă în acest caz.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 16:09
Cum se calculează corect scenariile pentru deschiderea şcolii. Anunţul Administraţiei Prezidenţiale

Prin urmare criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îşi cere scuze românilor după ce a prezentat informaţii eronate despre calculul pentru scenariile de deschidere a şcolii

Administraţia Prezidenţială susţine faptul că metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Inițial, Klaus Iohannis a susținut faptul că scenariile pentru deschiderea școlii se va calcula după cazurile noi din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori.

Şcoala va începe după trei scenarii: verde, galben şi roşu

Citește și: Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar. Şcoala va începe pentru majoritatea elevilor

Klaus Iohannis a declarat faptul că pe 14 septembrie va începe noul an școlar, iar majoritatea elevilor se vor întoarce la ore într-un regim normal. În acest caz au fost elaborate trei scenarii pentru fiecare școală în parte la nivel județean.

Există trei scenarii: VERDE, GALBEN și ROȘU. Scenariul verde înseamnă că în localitatea verde e mai puţin de o persoană în medie detectată cu COVID-19. Scenariul 2 înseamnă scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile. Scenariul 3 când au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.

Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență.