Cum se câştigă mii de euro din faţa calculatorului

A apărut pe piaţa din România doar de câţiva ani, iar acum a devenit una dintre cele mai prospere afaceri. Sute de firme de videochat încasează sume uriaşe apelând la o nouă strategie de a atrage clienţii din toate colţurile lumii. Patronul unui cunoscut studio de videochat ne dezvăluie strategiile care aduc mii de euro garantat, folosind doar un computer şi o cameră video.

13 apr. 2014, 22:09
Cum se câştigă mii de euro din faţa calculatorului

„Câştigă mii de euro stând în faţa calculatorului”… aşa sună cel mai cunoscut mesaj de angajare într-una dintre cele mai productive industrii din România: videochatul. Îmbrăcate sumar, mii de femei conving bărbaţi din toate colţurile pământului să umple conturile patronilor de studiouri de „iluzii sexuale”. Nimeni însă nu poate spune cu exactitate câte firme de profil sunt în ţară sau ce sume aduc aceste afaceri la bugetul de stat. Reporterii „ring” au reuşit să afle, de la deţinătorul unuia dintre cele mai mari studiouri de videochat, noile strategii de marketing folosite pentru a face bani mulţi în timp scurt. 

Dacă până acum reţeta succesului se baza pe nuditate şi jocuri sexuale, în ultimul timp, marile studiouri au adaptat o altă tehnică, numită de unii „consiliere sexuală”. „Este un job pentru studente… este chiar indicat. Capătă o altfel de experienţă. Videochatul nu mai este chestia aia pe care o ştim noi cu acel client care intră în privat, fata s-a dezbrăcat, îşi bagă ceva pe undeva şi ies banii. Acum s-a schimbat videochatul pentru că acum vorbeşti mult. Şi o studentă care este la facultate altfel ştie să vorbească în engleză, ştie să comunice. Degeaba aduci o prostituată de pe Văcăreşti care face orice, dar nu ştie să deschidă calculatorul sau să vorbească. Pentru că ea trebuie să dialogheze cu oameni de pe tot mapamondul. Nu se mai caută femei dezbrăcate… pentru acelea doar dai un search pe Google şi ai găsit. Aici, unde se plăteşte, este altceva”, ne-a declarat patronul firmei Danyel Studio. 

Cultura şi atitudinea le pot aduce sume importante de bani fetelor care doresc să presteze astfel de servicii. „O fată poate câştiga şi mai mult de 1.000 de euro în mai puţin de o lună. Dar aici totul este discutabil. Sunt lucruri targhetate, sunt gândite. Nu ajungi în studio şi gata îţi iei limuzină. Trebuie să înţelegi nişte lucruri ca să poţi face ceva”, a declarat patronul aceleiaşi firme. Referitor la preţul de taxare, acesta este standard: 1,39 euro pe minut. Această industrie însă nu este accesată şi de români. „Românii care intră vor doar să agaţe, nu să comunice. Străinii sunt cei care accesează aceste site-uri”, susţine şeful Danyel Studio. 

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro