Cum „se deghizează” coronavirusul în organism, ca să păcălească sistemul imunitar

COVID-19 se „deghizează” în organismul uman, astfel încât să treacă neobservat de sistemul imunitar, potrivit Antena 1. O echipă de cercetători englezi a creat un model 3D al coronavirusului, pentru a explica modul în care acesta acţionează odată ajuns în corp.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 20:39
Cum „se deghizează” coronavirusul în organism, ca să păcălească sistemul imunitar

Modelul 3D, creat de cercetători de la Universitatea Southampton, arată cum noul coronavirus, odată ajuns în organism, ia aspectul unor molecule de zahăr specializate. La microscop se poate vedea cum noul coronavirus are mai multe „ținte” la suprafață, cu care reuşeşte să pătrundă în organism. Aceste „ținte”, formate din proteine virale, sunt acoperite de gligani, astfel încât să păcălească sistemul imunitar.

Coronavirusul este un lup în blană de oaie!”, s-a exprimat plastic profesorul Max Crispin, cel care a condus echipa de cercetători în crearea modelului 3D. Totuși, COVID-19 nu este atât de bine deghizat precum alte virusuri, ca HIV.

Cum distruge săpunul coronavirusul. Explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Densitatea mai mică de glicani a noului coronavirus față de cea a altor virusuri ridică prin mai puține obstacole pentru sistemul imunitar în a neutraliza virusul, cu anticorpi”, a explicat profesorul Crispin.

Echipa de cercetători este de părere că acest model 3D al noului coronavirus le va furniza date extrem de importante celor care încearcă acum să dezvolte un vaccin.